avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator decedat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator decedat

Societatea la care sunt actionar are de incasat o creanta de peste 200000Ron de la alta societatea la care administratorul a murit (administratorul detinea si 50% din societatea). Mentionez ca celalalt asociat (care detine) nu doreste sa plateasca si si-a transferat toate activele inclusiv utilajele pe societatea lui unde este actionar unic. Ce putem face? Se poate atrage raspunderea patrimoniala a asociatului care a ramas in viata(administratorul decedat era fiul)?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 22:28, 5 Ianuarie 2010
Buna seara.
Da, se poate atrage raspunderea celuilalt actionar dar sunt mai multi pasii de urmat .
Cu respect,Alexa...
Imi puteti descrie si mie va rog pasii? Va multumesc
Pentru o creanta de 200.000 lei introduceti insolventa societatii debitoare ,in cererea introductiva cereti si raspunderea administratorilor (art.138 din Leg.85/2006).
De la Reg.Com.ridicati buletin de informatii pe numele celor doi administratori (chiar daca unul a decedat poate aveti noroc si cel de al doilea actionar nu a facut modificarea la Reg.Com.)de unde va reiesi ca actionarul la care faceti referire detine alta societate si tot la Reg.cereti certificat pentru societatea debitoare unde veti gasi toate mentiunile,sediile secundare,etc.iar acestea le depuneti odata cu cererea introductiva.
In atare cazuri ar trebui totusi sa lua-ti legatura cu un specialist pentru a va ajuta fiind debitul mare si pentru a face conexiunea intre administrator si firmele acestuia -neplata cu rea credinta a debitului iar lichidatorul judiciar desemnat de instanta sa anuleze instrainarea bunurilor anterior celor 3 ani de la deschiderea procedurii de insolventa.
Actiunea introductiva trebuie depusa la Tribunal fiindca depaseste 100.000 lei.
Nu va fi usor, eu am reusit .
Succes!
Cu respect,Alexa...
Puteti cere deschiderea procedurii de insolventa si numirea unui anume administrator judiciar .
Raspunderea fostului administrator ( cel decedat ) nu mai poate fi atrasa din motive lesne de inteles .
Asociatul ramas avea obligatia numirii unui nou adm , daca nu a facut-o rezulta ca el este administrator de fapt si va raspunde pentru transferul fraudulos al activelor mentionate de dvs
Asociatul ramas nu a numit un nou administrator(firma apare la ORC tot cu adm. decedat) si e aproape un an de la deces. Este vreo lege sau ceva din care sa rezulte ca daca actionarul ramas nu numeste un nou adm. intr-un anumit termen devine el adm de fapt?
Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Cerere in procedura insolventei alexa231980 alexa231980 buna ziua imi poate cineva explica cum se poate introduce o cerere de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere ( art. 138 din legea 85/2006) ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)