avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administrator decedat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administrator decedat

Societatea la care sunt actionar are de incasat o creanta de peste 200000Ron de la alta societatea la care administratorul a murit (administratorul detinea si 50% din societatea). Mentionez ca celalalt asociat (care detine) nu doreste sa plateasca si si-a transferat toate activele inclusiv utilajele pe societatea lui unde este actionar unic. Ce putem face? Se poate atrage raspunderea patrimoniala a asociatului care a ramas in viata(administratorul decedat era fiul)?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 22:28, 5 Ianuarie 2010
Societatea este o creatie juridica fictiva care isi desfasoara activitatea prin persoane fizice ( asociati si administratori). Astfel daca adm de drept a decedat si societatea si-a continuat activitatea atunci o alta persoana fizica a intocmit si a semnat facturile , a incasat contravaloarea lor si ca urmare devine administrator de fapt.
banuiesc ca administratorul decedat a avut si el un patrimoniu cat de cat.
Trebuie sa verificati daca s-a deschis si dezbatut succesiunea si cine sunt mostenitorii acceptanti. Acestia prin acceptare au preluat atat activul cat si pasivul succesiunii.
Pe o actiune pe art.138 din legea insolventei cred ca aveti sanse daca introduceti in cauza mostenitorii acceptanti si sa va recuperati banii (evident daca e ceva de luat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in procedura insolventei alexa231980 alexa231980 buna ziua imi poate cineva explica cum se poate introduce o cerere de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere ( art. 138 din legea 85/2006) ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)