intre craciun si revelion am avut un accident rutier, mai exact intr`o curba periculoasa un sofer din sens opus derapeaza intra pe contrasens si ma loveste frontal agresiv datorita vitezei cu mult peste limitarea curbei respective ( 30 km era limitarea si curba deosebit de periculoasa), se fac toate constatarile de catre politie se intocmeste dosarul,vina fiind recunoscuta de celalalt sofer( circulam regulamentar caci cunosc f bine zona), imi da domnul asigurarea sa rca( de la firma carpatica)pe 5 ianuarie 2010 soseste un domn de la firma de asigurari face constatarile avariilor, dupa care incerc sa dau de dumnealui o luna intreaga pana in prezent, sun in disperare la toate nr pe care le gasesc de la aceasta firma si ori nu mi se raspunde ori stau in asteptare cu zecile de minute, fara sa aflu ce se intampla cu dosarul meu si nimik, am inceput sa fac reclamatii in stanga si in dreapta, pana intr`un sfarsit sa primesc un raspuns si atat precum ca dosarul a fost respins! cu foarte multe insistente astazi primesc prin fax si motivatia raspunsului, cei de la carpatica sustin ca domnul asigurat la ei nu este vinovat de daunele mele si constatarile facute in procesul verbal nu demonstreaza ca dumnealui a produs daunele masinii pe care o detin si prin urmare nu`mi vor despagubi nimik.
apoi am aflat ca domnul si`a reparat deja masina,si bineinteles nu mai are urme de accident pe aceasta, dar la dosarul facut de politie exista pozele facute de acestia cele cu masina mea si masina lui in imprejurarile accidentului , + dosarul verbal + declaratia acestuia prin care insusi isi recunoaste vina!!!!! cum e posibil ca cei de la carpatica sa`mi zica ca nu este domnul asigurat la ei de daunele produse?!?!?!?!?! cum se poate asa ceva...?cand exista probe doveditoare
va rog din tot sufletul sa ma indrumati cum sa rezolv aceasta problema,
cum pot sa actionez in legatura cu domnul vinovat?
dar cu societatea de asigurari la care este dumnealui asigura t?
pentru a`mi repara masina
multumesc pentru raspuns..as vrea sa insist putin asupra faptului si mai dau un detaliu : domnu are polita la carpatica, de la care din toate informatiile pe care le`am primit , rezulta ca este o mai problema cu acesti asiguratori,
1.eu cum ar trebui sa actionez pentru a imi recupera banii pentru daunele care nu le suporta polita?
2. sa dau in judecata pe domnul care m`a lovit?
3. sa dau in judecata soc de asig?
4. mai sunt si alte variante?
am luat legatura cu soc de asigurari si imi vor trimite pe cineva pe 4 ianuarie sa imi faca o evaluare a pagubelor masiniii, am fost in orasul in care locuiesc ( pascani -jud iasi ) sa ma interesez de service-auto cele care lucreaza cu carpatica( soc unde are domnu care m`a lovit asigurarea)...si nimeni nu imi primeste masina, intrucat aceasta soc este foarte neserioasa, si au intampinat multe probleme cand au mai lucrat cu ea, la singurul service care lucreaza cu carpatica nu imi convine deoarece nu se pot descurca la anumite standarde si lucreaza cu piese second hand , si uneori chiar nu inlocuiesc piese ci ti le repara, adik nu`mi pot lasa masina chiar oriunde. in acest caz ce am de facut?Care ar fi urmatorii pasi?
dlui cioan : am inteles de la alte persoane care au fost pusi in aceasi situatie ca soc de asigurari nu va asigura tot, dar nu poate fi un lucru cert acesta, daca gresesc, va rog sa ma atentionati.eu nu am pretentii de daune morale sau mai stiu eu ce...ca vinovatul este destul necajit de Dzeu, doresc doar sa imi refac masina. aceasta are la exterior spoilerul capota aripa drepta fata far dreapta fata portiera sofer distruse si la interior nu stiu exatc sa explic clar dar am probleme la directie si posibil si altele pe langa cele mentionate
ati putea cumva sa`mi spuneti despre ce activitati este vorba? nu am experienta in astfel situatii si momentan nici nu am la cine apela sa ma ajute, de aceea va sunt foarte recunoscatoare pt timpul acordat. si orice detaliu, raspuns.
intre timp am sunat la soc de asigurari si mi`au spus k pe 4 ianuarie imi vor trimite pe cineva sa vada starea masinii. cu politia de pe raza comunei in care s`a intamplat accidentul a ramas sa mai stabilim la tel o intalnire, caci eu sunt din iasi vinovatu din botosani si localitatea unde a avut loc evenimentul este suceava
buna ziua
caut un sfat, sa va spun problema, ieri am avut un accident, intr`o curba periculoasa am fost lovita de o dacia venind din sens invers care a derapat si m`a lovit frontal si lateral stanga fata ( golf 4 masina mea), aceasta rostinduse m`a lovit cu partea sa din spate stanga, masinile sunt avariate in special a mea, eu si celalalt sofer am fost supusi testelor privind alcoolemia la etilotest a iesit 0 in ambele cazuri, eu am fost lovita usor la mana stanga si degetele de la mana dreapta, eram cu ink 2 pers in masina mea, iar in dacia erau 6 pers, din car un batran sa simtit usor rau dar nu a fost internat, la spital mi sau recomandat 2-3 zile de ingrijiri medicale si batranului pasager in masina cealalta 5-7 zile de ingrijiri medicale. in urma acestora nu doresc decat sa`mi refac masina. am asigurarea soferului care m`a lovit este facuta la carpatina, dar daunele care nu`s asigurate de polita lui nu vrea sa mi le plateasca, cum as putea solutiona aceatsa problema? ce sfaturi aveti? va multumesc anticipat