avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum sa actionez in situatia urmatoare?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum sa actionez in situatia urmatoare?

intre craciun si revelion am avut un accident rutier, mai exact intr`o curba periculoasa un sofer din sens opus derapeaza intra pe contrasens si ma loveste frontal agresiv datorita vitezei cu mult peste limitarea curbei respective ( 30 km era limitarea si curba deosebit de periculoasa), se fac toate constatarile de catre politie se intocmeste dosarul,vina fiind recunoscuta de celalalt sofer( circulam regulamentar caci cunosc f bine zona), imi da domnul asigurarea sa rca( de la firma carpatica)pe 5 ianuarie 2010 soseste un domn de la firma de asigurari face constatarile avariilor, dupa care incerc sa dau de dumnealui o luna intreaga pana in prezent, sun in disperare la toate nr pe care le gasesc de la aceasta firma si ori nu mi se raspunde ori stau in asteptare cu zecile de minute, fara sa aflu ce se intampla cu dosarul meu si nimik, am inceput sa fac reclamatii in stanga si in dreapta, pana intr`un sfarsit sa primesc un raspuns si atat precum ca dosarul a fost respins! cu foarte multe insistente astazi primesc prin fax si motivatia raspunsului, cei de la carpatica sustin ca domnul asigurat la ei nu este vinovat de daunele mele si constatarile facute in procesul verbal nu demonstreaza ca dumnealui a produs daunele masinii pe care o detin si prin urmare nu`mi vor despagubi nimik.
apoi am aflat ca domnul si`a reparat deja masina,si bineinteles nu mai are urme de accident pe aceasta, dar la dosarul facut de politie exista pozele facute de acestia cele cu masina mea si masina lui in imprejurarile accidentului , + dosarul verbal + declaratia acestuia prin care insusi isi recunoaste vina!!!!! cum e posibil ca cei de la carpatica sa`mi zica ca nu este domnul asigurat la ei de daunele produse?!?!?!?!?! cum se poate asa ceva...?cand exista probe doveditoare


va rog din tot sufletul sa ma indrumati cum sa rezolv aceasta problema,
cum pot sa actionez in legatura cu domnul vinovat?
dar cu societatea de asigurari la care este dumnealui asigura t?
pentru a`mi repara masina
Cel mai recent răspuns: insurance law office , utilizator 10:14, 16 Februarie 2010
Avand in vedere cele expuse contactati agentul constatator care a consemnat PV si informati intreaga succesiune a evenimentelor
Va ramine calea introducerii unei actiuni in instanta.
Intrucit procesul verbal nu a fost contestat si isi produce efecte in continuare, in temeiul L 136/1995 puteti actiona cu succes in judecata asiguratorul cu citarea obligatorie a vinovatului in calitatea de intervenient fortat dupa ce veti parcurge obligatoriu procedura concilierii prev. de 720.1 C.pr.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un accident rutier es3ntzza es3ntzza buna ziua caut un sfat, sa va spun problema, ieri am avut un accident, intr`o curba periculoasa am fost lovita de o dacia venind din sens invers care a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie csa Mihalca Mihalca Buna ziua . In data de 27.03.2013 , am fost implicat intr-un accident usor ,celalalt participant in trafic fiind vinovat pentru ca a intrat pe contrasens , ... (vezi toată discuția)
Proces verbal, primire annamaria1986 annamaria1986 Buna ziua, am avut un accident rutier cu victima, impact frontal, nu din vina mea. Dupa o saptamana de la producerea evenimentului, detin doar un aviz de ... (vezi toată discuția)