avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reclamatie csa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reclamatie csa

Buna ziua .
In data de 27.03.2013 , am fost implicat intr-un accident usor ,celalalt participant in trafic fiind vinovat pentru ca a intrat pe contrasens , lucru ce reiesa si procesul verbal intocmit de politie . A doua zi sa deschis dosar de dauna la Carpatica , cel vinovat de producerea accidentului fiind asigurat acolo . Dupa o saptamana , inspectorul de daune mi-a propus sa duc masina la un service agreat de ei . Am fost de accord . Dupa o luna cei de la service au trimis masina inapoi nereparata . Au spus ca ar trebui sa-mi dea dauna totala ( in urma impactului sa rupt un suport din blocul motorului - reparatia probabil presupune si schimbarea motorului ) . Nu sa intamplat nimic . Intre timp soferul vinovat de producerea accidentului a deschis proces impotriva celor de drumuri , motivand ca a pirdut controlul volanului din cauza poleiului de pe drum . Acum dupa mai bine de doua luni de la accident , eu nu stiu ce sa mai fac . Am nevoie de masina pentru ca transport cu ea muncitori . Am facut sesizare la csa , dar nu s-a intamplat nimic . Cei de la Carpatica spun ca trebuie sa asteptam pana ce se termina procesul . Ce pot sa fac de aici incolo ?
Cel mai recent răspuns: Mihalca , utilizator 13:50, 5 Iunie 2013
Puteti sa chemati in judecata firma de asigurari, in calitate de parata si soferul ,in calitate de intervenient fortat, pentru despagubiri. Consider ca aveti sanse mari de castig in conditiile in care procesul-verbal incheiat de politie nu a fost contestat iar prin acest proces-verbal s-a constatat culpa exclusiva a soferului implicat in eveniment. Desigur, pentru initierea acestui demers sunt necesare discutii suplimentare.Va sfatuiesc sa consultati un avocat.
Am consultat un avocat care mi-a sugerat sa astept pana se va solutiona problema intre vinovat si drumuri , pe urma sa ne indreptam impotriva celui care pierde procesul . Problema mea cea mai mare este , ca poate dura si 2 ani , timp in care masina mea se distruge .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa actionez in situatia urmatoare? es3ntzza es3ntzza intre craciun si revelion am avut un accident rutier, mai exact intr`o curba periculoasa un sofer din sens opus derapeaza intra pe contrasens si ma loveste ... (vezi toată discuția)
Proces pentru asigurare auto si eu intervenient cretziella cretziella anul trecut am avut un accident in luna iunie. politia a constatat ca am patruns pe contrasens, intr-un cuvant eram vinovata. pagubitul a obtinut despagubirea ... (vezi toată discuția)
Proces civil anulare proces verbal chucki21 chucki21 Buna seara, In urma cu ceva vreme un accident in care au fost implicate 3 masini .(un sofer loveste din spate pe cel de al doilea si acesta intra pe ... (vezi toată discuția)