anul trecut am avut un accident in luna iunie. politia a constatat ca am patruns pe contrasens, intr-un cuvant eram vinovata. pagubitul a obtinut despagubirea pentru dauna totala de la casco (el avea casco eu nu). astazi am primit citatie ca intervenient intre societatea de asigurari unde avea casco si societatea unde aveam eu RCA (Renumita Carpatica). din cuprinsul cererii am observat ca in luna decembrie s-a deschis dosarul de dauna la Carpatica Bucuresti (polita mea dar si masina fiind la Tulcea) de catre societatea de asigurare casco. Acestia nu au platit si au fost dati in judecata. termenul este prin februarie 2012. ce trebuie sa fac eu ca si intervenient in proces? risc ceva anume? ce pasi am de urmat in continuare? va rog sa ma ajutati ca sunt fff stresata de aceasta problema.
de atunci de cand cu accidentul si mai ales de cand am auzit ce buni platitori sunt cei de la carpatica, bineinteles ca mi-am schimbat asiguratorul
Nu va faceti probleme, este o formalitate prin care vinovatul este citat pentru a cunoaste mersul procesului, pentru a fi in cunostinta de cauza, pentru a putea interveni daca este nemultumit de anumite inadvertente sau pentru a confirma instantei amanuntele evenimentului.Procesul se va derula intre cei doi asiguratori, puteti sa trimiteti o cerere de judecare in lipsa, desi nu ar strica sa asistati pentru a vedea cum se termina procesul.
va multumesc ff mult pentru raspuns. va trebui sa fac cateva drumuri la bucuresti k nu am incotro. ca si profesie sunt consier juridic. am cam 20 de procese la activ (doar ca si delegat din partea institutiei la care lucrez), dar acum sunt personal implicata si deja ma simt de parca nu am habar de nimic si de nici o instanta. mai ales ca nu am mai avut de-a face cu asa ceva.oricum presupun ca chiar daca astia refuza in continuare sa de-a banii se va recurge la executarea lor silita.Doamne ajuta si sper sa fie bine!!!
Nu va temeti pentru citare ca intervenient in proces, ca nici nu se va intampla nimic nici nu veti plati nimic. Asiguratorul dv va fi obligat sa plateasca daunele pe care le-ati produs si probabil si penalitati de intarziere, dar asta nu va afecteaza cu nimic. In proces veti confirma sau infirma probele administrate de parti si veti lua cunostinta cum se comporta anumiti asiguratori ca sa-i ocoliti pe viitor.
Citatie
bebe.apostol
Buna seara,
as fi foarte recunoscator daca ma puteti lamuri intr-o problema.am avut un accident minor de masina,eu avand RCA la Carpatica,iar celalalt sofer ... (vezi toată discuția)