avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate tot_yo

Activitate tot_yo

Buna ziua,

Doresc sa imi cumpar un tractor, de la o persoana fizica. Tractorul e bun, imi place, insa respectivul spune ca nu are acte la el, absolut nimic. Tractorul nu e inmatriculat, nici macar inregistrat la primarie.
Nelamurirea mea este urmatoarea : Daca cumpar tractorul, printr-un contract de vanzare-cumparare, in care vanzatorul mentioneaza ca acesta nu este furat, declarand pe proprie raspundere, sub sanctiunea raspunderii penale, este ok treaba ?
Pentru ca mai apoi eu vreau sa-l inregistrez la primarie, sa fie in evidenta undeva, pentru a plati impozitul.
Cum m-a sfatuiti ? :D
Laelia a scris:

N-am inteles foarte clar daca s-a pronuntat sau nu pana in acest moment o hotarare judecatoreasca de declansare a procedurii insolventei, in temeiul Legii 85/2006.
Daca, da, atunci s-a procedat probabil si la desemnarea in cauza a unui administrator/lichidator judiciar.
In cazul in care lichidatorul judiciar, in baza atributiilor ce-i revin, prin raportul privind cauzele si imprejuraruile care au generat starea de insolventa, stabileste cauze de atragere a raspunderii administratorului ( art 138 din lege) , va formula o cerere in acest sens.
Daca se pronunta o hotarare judecatoreasca prin care se admite o cerere de stabilire a raspunderii formulata de lichidatorul judiciar, aceasta va fi pusa in executare, executare silita care va viza bunurile proprietatea personala a administratorului.
Acesta este cazul in care, in procedura insolventei, pentru recuperarea datoriilor (inclusiv cele fiscale), se potexecuta bunurile administratorului.


Firma are suspendata activitatea. Nu sunt datorii catre stat, sunt doar datorii catre prestatorul de servicii.
Poate cere respectivul falimentul, daca datoria e de doar 23.000 lei ?
In ce situatii, lichidatorul judiciar stabileste raspunderea administratorului ?
Va salut. Am avut o firma in domeniul agriculturii, care acum are activitatea suspdentata. M-a actionat prestatorul de servicii in judecata, castigand procesul. II datorez acestuia 23.000 lei. Pe firma, nu am absolut nimic, nu are ce sa-mi ridice.
Prestatorul de servicii, cel care m-a actionat in judecata, poate cere falimentul ?
As dori mai multe informatii despre aceste diferente, cat si despre CONTABILITATE, TAXE, T.V.A. , a acestora. DOresc sa ma autorizez in domeniul agricol, pentru a beneficia de fonduri nerambursabile. Va multumesc !:D