avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Dal99

Activitate Dal99

Va multumesc frumos pentru raspuns! Am achizitionat in 2008 un apartament printr-un credit ipotecar, care a fost evaluat la pretul de 52 000 euro. Intrucat ne-am aflat in imposibilitatea de a mai plati ratele, am fost executati silit, iar apartamentul a fost vandut in vara aceasta. Pretul la care a fost evaluat este de 113.700 ron, evaluarea facandu-se fara ca imobilul sa fie vazut. Este posibil sa fie o diferenta atat de mare intre cele doua evaluari? Mentionez ca s-a vandut la licitatie cu pretul de 85.275 ron, iar diferenta de bani pe care am imprumutat-o de la banca o platim in continuare tot noi, intrucat avem poprire pe salariu.
Care este procedura prin care se stabileste pretul la care va fi vandut de catre executorul judecatoresc un imobil ipotecat?
Am achizitionat un apartament cu credit imobiliar in anul 2008. Din anul 2011 nu am mai reusit sa achit ratele la banca, m-am mutat din acel apartament, iar in anul 2012 instanta de judecata a incuviintat executarea silita asupra mea. S-a efectuat si evaluarea imobilului in lipsa, iar in ianuarie 2013 angajatorul meu a fost instiintat de executorul judecatoresc ca s-a procedat la infiintarea popririi asupra salariului meu in proportie de 1/3. Va rog sa ma ajutati sa aflu daca e normal sa se faca poprirea pe salariu din moment ce inca nu am fost executatata silit, si daca e normal ce as putea face ca sa aman poprirea pana in momentul in care apartamentul va fi vandut. Va multumesc !
Buna seara!
As dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri intr-o problema.Bunica mea este nevazatoare de gradul I. A locuit pana de curand intr-o casa care a fost a sotului ei, dar care a fost vanduta de catre copiii ei vitregi. Conform contractului de vanzare, ea are dreptul sa locuiasca acolo viager . Deoarece aceasta locuinta este pe interior distrusa, fara a se mai putea locui in ea, dar si datorita handicapului, bunica a cerut sa fie internata intr-un camin de batrani. Comisia de evaluare a respins cererea, motivand ca locuinta ei este in stare buna, desi nu au vazut-o pe interior si ca are conditii bune de locuit la una dintre fiicele ei. Aceasta nu ii poate asigura ingrijire permanenta, datorita serviciului, iar locuinta ei pe care au vazut-o si asistentele sociale nu ii apartine in intregime. O imparte cu cele doua fiice, mostenitoare din partea sotului. Se poate contesta decizia comisiei de evaluare? Avem motive intemeiate pentru a o face?
Va multumesc!
Locuim intr-un apartament care nu are in fiecare incapere calorifere. Am depus o cerere catre presedintele de asociatie, prin care am cerut sa platim caldura doar pentru suprafata dotata cu calorifere(dormitor, sufragerie, bucatarie).
Temperatura din apartament este sub nivelul de confort termic, respectiv de 12 - 14 grade celsius.
Am comunicat acest aspect si asociatiei de proprietari dar pe nimeni nu intereseaza.
Instalatia a fost reparata anul trecut cu tevi de polipropilena din banii nostri dar fara o imbunatatire a confortului termic.
Cererea catre asociatie a primit un raspuns nefavorabil pe motiv ca suprafata locuibila este si suprafata incalzibila.
Ce putem face in aceasta situatie?