Am achizitionat un apartament cu credit imobiliar in anul 2008. Din anul 2011 nu am mai reusit sa achit ratele la banca, m-am mutat din acel apartament, iar in anul 2012 instanta de judecata a incuviintat executarea silita asupra mea. S-a efectuat si evaluarea imobilului in lipsa, iar in ianuarie 2013 angajatorul meu a fost instiintat de executorul judecatoresc ca s-a procedat la infiintarea popririi asupra salariului meu in proportie de 1/3. Va rog sa ma ajutati sa aflu daca e normal sa se faca poprirea pe salariu din moment ce inca nu am fost executatata silit, si daca e normal ce as putea face ca sa aman poprirea pana in momentul in care apartamentul va fi vandut. Va multumesc !
Din pacate nu puteti face nimic Dv. sunteti deja in executare silita de la data incuviintarii silite. Creditorul poate recurge la toate formele de executare prevazute de lege, nu este obligat sa astepte vanzarea apartamentului.
Este legala poprirea instituita asupra salariului; in plus, poprirea se face fara somatie, doar prin instiintare ca vi s-au poprit veniturile. Daca se ajunge la vanzarea apartamentului, din creanta vor fi reduse sumele executate prin poprire. Nu se poate amana poprirea (decat cu acordul creditorului, ceea ce e putin probabil, dat fiind ca e vorba de o banca), intrucat este posibil ca apartamentul sa nu fie vandut intr-un timp foarte scurt (sa nu fie licitatori) si in acest timp banca nu ar incasa nimic. La momentul vanzarii, daca se acopera datoria, poprirea va fi ridicata.