avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ...

Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele?
Adică executarea silită a imobilului și apoi poprire pe salariu sau invers?
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 00:41, 30 Martie 2022
De regula, intai se urmeaza procedura executarii silite mobiliare (poprire pe conturile bancare, poprire pe salariu), iar daca nu se recupereaza debitul, se trece si la executarea silita imobiliara (vanzarea imobilului).
ce se intampla daca executorul nu retrage sumele din conturile poprite (desi ele exista acolo) iar dupa 2 saptamani de la instituirea popririi pe salariu, trimite o somatie de plata in 15 zile, ridica popririle instituite si declara ca va declansa vanzarea imobilulii detinut la licitatie publica? este vorba despre o suma care deja este disponibila in contul poprit, altfel s-ar recupera in 3 luni din poprirea salariului. Este legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile? znicolae9 znicolae9 In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :[b]un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)