APET_R a scris:
Situatia descrisa este destul de dificila. Poate chiar incredibila. S pune o intrebae fireasca: cum s-a facut acea apartamentare? Este cu totul nedrept.
Se poate solutiona aceasta mare incurcatura, doar prin instanta. Adresati-va cu incredere unui cabinet de avocatura.
Pentru acest lucru trebuie sa prezentati extrasele de carte funciara si actele de identitate a fiecarui proprietar, sau cel putin al parintilor.
Apartamentul a fost dat de ICRAL, inainte de revolutie. De atunci au fost 3 proprietari.
Nu a fost un caz singular pentru ca in bloc au mai fost apartamente cu mai multi proprietari.
Mai nedrept si frustrant e ca parintii mei le-au si dat bani celorlalti proprietari sa-si cumpere partea lor atunci la inceput (initial a fost cu inchiriere, apoi s-a cumparat), crezand ca sunt oameni de treaba, se vor intelege iar mai tarziu vor vinde (exact cum s-a intamplat in cazul celorlalte apartamente comune din bloc).
N-a fost asa...
Parintii mei pot oferi doar documentele lor, actele lor (au procesele verbale, contractele + schita casei pe care se poate vedea exact pe ce suprafata din apartament este proprietar fiecare).
Situatia materiala nu este una exceptionala, salariile lor sunt mici spre medii (ca mai peste tot in Romania), asadar ma intereseaza sa stiu cu aproximatie si cat ar putea costa pentru a gasi o solutie in acest caz.
Ei ar putea, probabil, sa vina cu 1000 - 2000 EUR, insa i-as mai ajuta si eu.
Ideea e ca apartamentul este intr-o zona foarte buna, intr-un bloc construit la sfarsitul anilor 80 - iar valoarea acestuia este undeva la minim 70k EUR (in cel mai rau caz). Daca s-ar vinde, parintii mei si-ar putea cumpara lejer o garsoniera cf2 cu partea lor.
De asemenea, imi puteti recomanda un cabinet bun de avocatura?
Multumesc!