Buna ziua! In urma procesului de partaj, intre parintii nostri, mama vrea sa renunte la creantele ei in favoarea nostra, pentru ca apartamentul in care locuim cu tatal nostru sa ramana al nostru si in eventulitatea in care tatal nostru s-ar recasatorii. Tata a hotarat sa ne doneze doar 10 % cu clauze de uzufruct viager pentru fiecare. Cat de mult ne protejeaza aceasta decizie in cazul in care tata ar vinde partea lui sau s-ar recasatori? Tata poate sa ne dea afara din casa? Exista si alta varianta ce ar putea sa fie favorabila pentru noi? Va multumesc.
Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 (tatal meu, eu si sora mea). Este acest lucru posibil? imi puteti explica mai multe despre cum trebuie sa facem acest lucru si care ar fi obligatiile fiecaruia dintre noi? Va multumesc
Buna ziua! Va scriu in numele mamei mele. Detine un apartament de 2 camere, 4 optimi sunt mostenite prin succesiune de la mama ei care a decedat, iar 5 optimi au fost trecute pe numele ei de catre tatal, care este in viata, cu c;auza de uzufruct viager. Problema este ca tatal ei a adus in casa (mama si bunicul locuiesc impreuna) o femeie, care face scandaluri, mizerie si nu vrea sa mai place. Are mama mea vreo putere sa o forteze sa plece, apartamentul fiind pe numele ei?