avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot da afara pe cineva din casa mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot da afara pe cineva din casa mea?

Buna ziua! Va scriu in numele mamei mele. Detine un apartament de 2 camere, 4 optimi sunt mostenite prin succesiune de la mama ei care a decedat, iar 5 optimi au fost trecute pe numele ei de catre tatal, care este in viata, cu c;auza de uzufruct viager. Problema este ca tatal ei a adus in casa (mama si bunicul locuiesc impreuna) o femeie, care face scandaluri, mizerie si nu vrea sa mai place. Are mama mea vreo putere sa o forteze sa plece, apartamentul fiind pe numele ei?
Tatal isi pastreaza un drept de uzufruct, pe timpul vietii.Dreptul de uzufruct nu e cesibil, insa poate fi inchiriat .
Prin urmare, poate pune la dispozitie acest bun catre terte persoane . Conditia e sa nu aduca degradari acestui bun.
In caz contrar , se impune evacuarea toleratilor.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am inteles. Deci nu poate face nimic atat timp cat femeia nu distruge ceva in casa/ Va multumesc mult pentru ajutor, o zi buna
Detine un apartament de 2 camere, 4 optimi sunt mostenite prin succesiune de la mama ei care a decedat, iar 5 optimi au fost trecute pe numele ei de catre tatal, care este in viata, cu c;auza de uzufruct viager.

Avand in vedere ca si mama detine o cota parte din dreptul de proprietate asupra aceluiasi bun , se poate adresa , totusi , instantei de judecata .

Cotele parti din dreptul de proprietate sunt altele , nu cele mentionate de dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ar merge si o plangere penala, daca situatia o impune!
Dar bunicul meu ar putea subinchiria apartamentul fara acordul mamei? Ca asta vrea sa faca acum..

Alte discuții în legătură

Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager marcelini marcelini Uzufructul poate instraina(vinde sau dona) o proprietate pe care a facut-o impreuna cu familia?Daca da,in ce conditii?Ce acte sunt necesare pentru a preveni ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager oviiul oviiul vreau sa cumpar un apartament cu credit bancar pe numele socrilor -pentru a beneficia de tva 5%, eu avnd unul cumparat cu 5% tva- eu o sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)