avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot da afara pe cineva din casa mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot da afara pe cineva din casa mea?

Buna ziua! Va scriu in numele mamei mele. Detine un apartament de 2 camere, 4 optimi sunt mostenite prin succesiune de la mama ei care a decedat, iar 5 optimi au fost trecute pe numele ei de catre tatal, care este in viata, cu c;auza de uzufruct viager. Problema este ca tatal ei a adus in casa (mama si bunicul locuiesc impreuna) o femeie, care face scandaluri, mizerie si nu vrea sa mai place. Are mama mea vreo putere sa o forteze sa plece, apartamentul fiind pe numele ei?
Tatal isi pastreaza un drept de uzufruct, pe timpul vietii.Dreptul de uzufruct nu e cesibil, insa poate fi inchiriat .
Prin urmare, poate pune la dispozitie acest bun catre terte persoane . Conditia e sa nu aduca degradari acestui bun.
In caz contrar , se impune evacuarea toleratilor.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am inteles. Deci nu poate face nimic atat timp cat femeia nu distruge ceva in casa/ Va multumesc mult pentru ajutor, o zi buna
Detine un apartament de 2 camere, 4 optimi sunt mostenite prin succesiune de la mama ei care a decedat, iar 5 optimi au fost trecute pe numele ei de catre tatal, care este in viata, cu c;auza de uzufruct viager.

Avand in vedere ca si mama detine o cota parte din dreptul de proprietate asupra aceluiasi bun , se poate adresa , totusi , instantei de judecata .

Cotele parti din dreptul de proprietate sunt altele , nu cele mentionate de dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ar merge si o plangere penala, daca situatia o impune!
Dar bunicul meu ar putea subinchiria apartamentul fara acordul mamei? Ca asta vrea sa faca acum..

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager marcelini marcelini Uzufructul poate instraina(vinde sau dona) o proprietate pe care a facut-o impreuna cu familia?Daca da,in ce conditii?Ce acte sunt necesare pentru a preveni ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager oviiul oviiul vreau sa cumpar un apartament cu credit bancar pe numele socrilor -pentru a beneficia de tva 5%, eu avnd unul cumparat cu 5% tva- eu o sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cameliaagafia cameliaagafia Ce posibilitate exista de a avea uzufruct viager in casa 2 batrani daca unul pleca, copii sa nu-l scoata pe celalalt pt partea lor?????? (vezi toată discuția)