Buna ziua! Va scriu in numele mamei mele. Detine un apartament de 2 camere, 4 optimi sunt mostenite prin succesiune de la mama ei care a decedat, iar 5 optimi au fost trecute pe numele ei de catre tatal, care este in viata, cu c;auza de uzufruct viager. Problema este ca tatal ei a adus in casa (mama si bunicul locuiesc impreuna) o femeie, care face scandaluri, mizerie si nu vrea sa mai place. Are mama mea vreo putere sa o forteze sa plece, apartamentul fiind pe numele ei?
E coerede .Iar inchirierea e un act de administrare , care nu presupune si acordul celeilalt condivizar.
(se presupune dat , in temeiul unui mandat tacit reciproc)
Sanctiunea unui asemnea act e nulitatea relativa.(insa , din relatarea dumneavoastra, terta persoana are simpla calitate de tolerat)
Iar uzufructuarul poate locui in respectivul imobil cu anumite persoane.
Va puteti adresa, totusi , instantei de judecata.
Uzufruct viager
marcelini
Uzufructul poate instraina(vinde sau dona) o proprietate pe care a facut-o impreuna cu familia?Daca da,in ce conditii?Ce acte sunt necesare pentru a preveni ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
oviiul
vreau sa cumpar un apartament cu credit bancar pe numele socrilor -pentru a beneficia de tva 5%, eu avnd unul cumparat cu 5% tva- eu o sa platesc ratele la ... (vezi toată discuția)