Tot nu înțeleg! La lit.a scrie timpul zilnic de lucru, iar la lit.b scrie timpul lunar de lucru. Cele 3 ore pe timp de noapte nu are nici o legătură cu cele "30%" din timpul lunar de lucru! După gândirea mea, sunt doua situații distincte.
Am fost platit pt doar 3 ore de noapte lucrate într-o zi deci, nu are nici o legătură cu cele 30% precizate la lit.b!
Mulțumesc pt răspuns!
Puteți explica mai bine acest articol: "b) salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.
..."
Buna ziua,
Am o nelămurire fata de sporul de noapte. Lucrez in schimburi, I, II și III. Schimbul III de la ora 00.oo la 08.oo, deci am 6 ore de noapte. Schimbul. II de la 16.oo la 24.oo, două ore de noapte. Conform legii aceste două ore nu s-ar include. Daca in cursul lunii respective lucrez noaptea aprox 56-60 de ore (adunate de la sch II și III) se vor plăti toate? Aceste ore depășesc 30% din timpul lucrat lunar.
Mulțumesc!
Parintii au decedat de 10 ani si nu s-a dezbatut mostenirea. Fratele a ramas in casa parinteasca, iar eu nu am contribuit la plata impozitelor aferente. Se mai poate actiona in instanta ca drept mostenitor?
Am cumparat in rate cateva produse pe termen de 5 ani, respectiv pana in anul 2010. Ultimele rate (5) nu le-am mai achitat. Am fost dat la o firma de recuperare KOS, dupa care la KRUK. Primesc in continuare de la ei instiintari pentru a achita suma de 350 lei.
Intrebarea mea este daca datoria este prescrisa si daca da, pot fi sters din baza de date al bancilor?