avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firme de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firme de recuperare

Am cumparat in rate cateva produse pe termen de 5 ani, respectiv pana in anul 2010. Ultimele rate (5) nu le-am mai achitat. Am fost dat la o firma de recuperare KOS, dupa care la KRUK. Primesc in continuare de la ei instiintari pentru a achita suma de 350 lei.
Intrebarea mea este daca datoria este prescrisa si daca da, pot fi sters din baza de date al bancilor?

Multumesc !
Ar fi bine sa platiti.
Nu ,nu ar fi bine sa platiti pt ca in cazul in care debitul respectiv este prescris ,de la data efectuarii unei plati si de 1 ron va curge un nou termen de prescriptie,nemaiputand sa invocati in cazul unei contestatii la executare o eventuala prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.Daca sumele respective nu sunt mari puteti sa platiti doar dupa ce va lamuriti exact la ce cuantum se ridica ,,pretentiile'' firmei de recuperari creante si doar in ipoteza in care doriti sa mai accesati credite .
In cazul neplatii si daca ar fi prescrisa, raman in continuare in baza de date al bancilor? Cat timp?
Multumesc!
Prescriptia nu opereaza de drept, automat. Pentru a produce efecte, ea poate fi si trebuie invocata de regula doar de partea in folosul caruia opereaza. În conformitate cu reglementările Codului civil, termenul general de prescripţie este de trei ani.
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2017
latka, utilizator
Daca sumele sunt prescrise, NU platiti nimic. Verificati si daca firma de recuperare este inscrisa la ANPC (de la 1 ianuarie a.c.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit bogdybal bogdybal Am cumparat in rate cateva produse pe termen de 5 ani, respectiv pana in anul 2010. Ultimele rate (5) nu le-am mai achitat. Am fost dat la o firma de ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Plata după 3 ani poate influența prescripția unei datorii bancare? tushu tushu Bună ziua! Cu ani în urmă, am luat un credit de la un IFN. Am încetat să mai fac plăți în 2016. Ulterior, în martie - aprilie 2020, am făcut două ... (vezi toată discuția)