avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii au decedat de 10 ani si nu s-a dezbatut mostenirea. Fratele a ramas in casa parinteasca, iar eu nu am contribuit la plata impozitelor aferente. Se mai poate actiona in instanta ca drept mostenitor?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:05, 19 Aprilie 2017
Buna ziua,
DA, dreptul la mostenire este imprescriptibul.
Se poate doar ridica exceptia neaaceptarii acesteia expres sau tacit.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc
Primul pas e la notar, pentru instanta notarul va emite incheierea de verificare a evidentelor succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dadaianu dadaianu Buna ziua! Am o problema privind dezbaterea mostenirii daca ma poate ajuta cineva. Parintii mei au decedat amandoi,tatal acum doi ani si mama acum un an.In ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile ... (vezi toată discuția)