avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura succesiune

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile lor.
Nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre parinti.
Se doreste vinderea imobilului de catre toti mostenitorii.
Intrebarea mea este dupa dezbaterea succesiunilor dupa fiecare parinte mostenitorii celor 2 frati decedati trebuie sa dezbata si ei la randul lor dupa tatal lor succesiunea pentru a putea vinde?sau ei vin la mostenire direct prin tatal lor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 22:06, 28 Mai 2014
Depinde....daca au murit inaintea parintilor atunci vin la mostenire doar copii, prin reorezentare, daca au murit dupa parinti, vin si sotiile si copii la mstenire prin retransmitere si trebuie dezbatute si mostenirile celor doi.
Multumesc pentru raspuns.
Copii au decedat dupa parinti si am gandit ca este cum ati spus dvs. dar vroiam o confirmare.
Inca o intrebare dna notar:
Declaratiile de acceptare a succesiunii in cazul mostenitorilor celor doi frati decedati cum se vor face?
Ce vor declara ei?
Ca accepta mostenirea tatalui si apoi respectiv pentru fiecare bunic in parte? in total 3 declaratii?
Declaratiile de acceptare expresa se fac in termenul de optiune succesorala care este de un an de la deces pe NCC. Ei trebuie sa dezbata mostenirea parintilor, respectiv sotilor, apoi cu certificatele de mostenitor dupa parinti si soti se vor prezenta la mostenirea bunicilor/socrilor unde vor culege ce li se cuvenea parintilor si sotilor lor. In caz de neintelegere cu ceilalati mostenitori vor trebui sa demonstreze ca parintii/sotii lor au acceptat expres prin declaratie autentica sau tacit , prin acte si fapte, mostenirea bunicilor.
Eu ma refeream la declaratii de acceptare tacita a mostenirii daca se pot da,termenul de 1 an fiind depasit.
In cazul in care unul dintre cei 2 frati decedati nu a avut bunuri proprii(copii lui nu au nimic ce mosteni direct de la el)ce este de facut ?
La celalalt frate s-a dezbatut succesiunea intre sotia si copii lui.
Dupa dezbaterea succesiunii dupa bunici/socri se face adaugire la certificatul de mostenitor avut de acestia(la notarul la care au dezbatut mostenirea lui) sau se elibereaza alt certificat de mostenitor la notarul care a dezbatut mostenirea bunicilor/socrilor?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
maria dinca, utilizator
Se poate face declaratie de acceptare tacita insa in cadrul dezbaterii trebuie sa si dovdeasca ce au declarat.
La cel care nu a avut bunuri nici proprii nici comune cu sotia , atentie poate sa fi avut bunuri comune, se elibereaza certificat de calitate de mostenitor.
Iar la bunici vin mostenitorii copiilor postdecedati in calitate de declaranti pt acestia si apoi cu certificatul eliberat se suplimenteaza masa succesorala si se emite un certificat suplimentar de mostenitor la copii decedati

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor mmaria2010 mmaria2010 Buna ziua am o intrebare va rog ajutati-ma. In 1987 dupa moartea socrului ,am fost la notar cu sotia defunctului si cu copii lui-este vorba despre bunuri ... (vezi toată discuția)
Depasire termen dezbatere succesiune ... silsanpat silsanpat buna ziua.. as avea urmatoarele doua cazurri de lamurit cat de cat : 1. ) eu sunt Florea S. , casatorit din februarie 1991 cu Florea Doina (acelasi ... (vezi toată discuția)