avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura succesiune

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile lor.
Nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre parinti.
Se doreste vinderea imobilului de catre toti mostenitorii.
Intrebarea mea este dupa dezbaterea succesiunilor dupa fiecare parinte mostenitorii celor 2 frati decedati trebuie sa dezbata si ei la randul lor dupa tatal lor succesiunea pentru a putea vinde?sau ei vin la mostenire direct prin tatal lor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 22:06, 28 Mai 2014
Mergeti la notariat si intrebati. Nu avem tarife fixe.
Dna notar revin la dvs cu o intrebare legata de dezbaterea succesiunii de mai sus.
Se poate face o imputernicire de catre toti mostenitorii(inclusiv mostenitorii celor 2 copii decedati) catre o singura persoana in vederea dezbaterii succesiunii?
Multumesc.
da se poate.

Am si eu cateva intrebari legate de o succesiune in instanta in situatia mai sus prezentata:

1.Daca se face succesiunea in instanta mostenitorii mai sunt obligati sa dea declaratii de acceptare tacita a succesiunii?

2.Daca se face succesiunea in instanta mai trebuie emis certificatul de calitate de mostenitor pentru copiii mostenitorului decedat?

3.Poate deschide succesiunea un mostenitor si apoi sa dea imputernicire altui mostenitor sa il reprezinte in instanta cu ceilalti mostenitori?
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor mmaria2010 mmaria2010 Buna ziua am o intrebare va rog ajutati-ma. In 1987 dupa moartea socrului ,am fost la notar cu sotia defunctului si cu copii lui-este vorba despre bunuri ... (vezi toată discuția)
Depasire termen dezbatere succesiune ... silsanpat silsanpat buna ziua.. as avea urmatoarele doua cazurri de lamurit cat de cat : 1. ) eu sunt Florea S. , casatorit din februarie 1991 cu Florea Doina (acelasi ... (vezi toată discuția)