Buna ziua.
Am urmatoarea situatie:in urma decesului parintilor au ramas mostenitori 7 copii dintre care 2 au decedat ramand la mostenire copiii si sotiile lor.
Nu s-a dezbatut succesiunea dupa niciunul dintre parinti.
Se doreste vinderea imobilului de catre toti mostenitorii.
Intrebarea mea este dupa dezbaterea succesiunilor dupa fiecare parinte mostenitorii celor 2 frati decedati trebuie sa dezbata si ei la randul lor dupa tatal lor succesiunea pentru a putea vinde?sau ei vin la mostenire direct prin tatal lor?
Multumesc.
Va rog sa imi spuneti daca am inteles bine:
La succesiunea parintilor toti cei 5 copii care traiesc pot da declaratii de acceptare tacita a succesiunii(se pot aduce martori care sa confirme,plata de impozit,inbunatatiri aduse casei,cheltuieli inmormantare),iar la cei 2 frati decedati:
1.la cel care nu are bunuri proprii copii lui(am uitat sa mentionez ca a fost divortat si nu a avut bunuri comune cu sotia) pot cere un certificat de calitate de mostenitor cu care sa se prezinte la dezbaterea succesiunii in calitate de declaranti;
2.la cel care s-a dezbatut succesiunea sotia si copii vin cu certificatul de mostenitor la dezbaterea succesiunii tot in calitate de declaranti.
Apoi dupa dezbaterea succesiunii parintilor se elibereaza un certificat de mostenitor dupa care se pot suplimenta atat certificatul de calitate de mostenitor in cazul primului frate decedat cat si certificatul de mostenitor in cazul celui de-al doilea frate decedat.
Cu stima.
Dna notar revin cu inca o intrebare la dvs.
Pentru a scoate un extras de carte funciara pentru informare a unui imobil dintr-o comuna din jud.Vaslui se poate face cererea la un notar din Bucuresti?