avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua! Am o problema privind dezbaterea mostenirii daca ma poate ajuta cineva.
Parintii mei au decedat amandoi,tatal acum doi ani si mama acum un an.In familia tatalui sunt doi frati,tata decedat si un frate in viata.Parintii tatalui au decedat acum multi ani dar fratele tatalui nu a vrut sa dezbata mostenirea ca sa nu imparta pamantul cu tata,fratele tatalui avand asupra sa si Titlul de proprietate al bunicului meu.Fratele tatalui are o casa construita pe pamantul bunicului dar nu are acte pe numele lui.Acum vrea sa faca acte pe casa unui copil al sau dar nu poate fara dezbaterea mostenirii.Intrebarea mea este daca eu si sora mea putem participa la dezbaterea mostenirii tatalui nostru si daca avem aceleasi drepturi ca si tatal nostru decedat,si daca avem dreptul si la un procent din locuinta sau doar la pamantul care este trecut pe titlu. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:57, 17 Octombrie 2011
Nu ati precizat daca acea casa este inscrisa in evidentele primariei si se plateste impozit ,pe numele cui si de cand.Pentru a face parte din masa succesorala, trebuiesa obtineti acte pentru acea casa.Regula e ca mostenirea se accepta expres sau tacit in termen de 6 luni de la deces.Dvs. veniti la mostenirea bunicului prin reprezentarea tatalui.Primul pas e sa va adresati notarului ultimului domiciliul al bunicului si daca nu va intelegeti cu unchiul, veti merge la instanta cu incheierea pe care o va emite notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări? Rebe2018 Rebe2018 Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Despre mosteniri , succesiuni nasobraznic nasobraznic Buna seara. Tatal meu decedat acum 3 ani. Trebuie da fac succesiunea dupa casa lui parinteasca. In accea casa au stat (parintii.lui Amandoi decedati) si acum ... (vezi toată discuția)