avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Va rog frumos daca se poate să îmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări?

Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu nu a fost căsătorit și nici copiii nu are, singurele rude în viața sunt un frate si o soră. E posibil ca la succesiune frații unchiului să primească parte la casă. Întreb deoarece casa, tatăl meu a construit o împreună cu mama , unchiul locuia intro anexa construită de el. Ce e de făcut ca să rămânem cu casa, ar ajuta daca am dovedi că noi nepoții am îngrijit de unchi cât a trăit și până ce a murit. Pe o cale amiabilă am discutat și au pretenții mari să le cedam pământul lor și ei ne cedează casa cu condiția să treacă casa pe numele fratelui meu și eu cea din urmă să rămân pe drum sa renunț la toate drepturile și din partea tatălui. (de vina sunt conflicte vechi si îmi vor râul, au uitat că am îngrijit de fratele lor cât a zăcut la pat si eu le-am amintit si s-au simțit jigniți) . Cum am putea pe cale legală să ne judecăm să nu ne ia casa in care ne-am născut și crescut. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:48, 22 Iulie 2018
Buna ziua,
Din cate inteleg exista o mostenire la o casa si ceva terenuri
Nu am inteles de unde vin si ale carui mosteniri nu s-au dezzbatut si nici cati frati a avut tatal duneavoastra.
Tata are 2 frați și o sora. Tata cu un frate sunt proprietarii, dar au murit amândoi. Tata are urmași o soție și 2 copiii (fata si băiat). Fratele tatei nu are soție și copiii, urmașii lui mai sunt un frate si o soră.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pardon. Nu doar unchiul si Mătușa Dvs vin la moștenirea unchiului decedat. Veniti si dvs nepoții in cote egale cu unchiul si matusa. Din cate inteleg, dezbaterea grațioasă a succesiunii nu este posibila. Va sugerez sa va angajați un avocat bun. Chiar dacă costa mai mult aveți o sansa mai buna. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire DANDA DANDA Buna ziua, Voi incerca sa fiu cat mai clara pt ca am mare nevoie de un sfat autorizat. Cand tata a decedat nu era casatorit, deci toate bunurile ii ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru un părinte predecedat defunctului. cum se împarte această moștenire între copiii și soția lui? szenikop szenikop Tatăl este decedat,din partea tatei de la o rudă rămâne mostenire. Sunt trei copii și mama acestora. Cum se împarte moștenirea? (vezi toată discuția)