avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate koghai

Activitate koghai

la cluj nu este acad de politie :) La noi in tara exista o singura acad de politie: "al i cuza" din bucuresti. Cel mai bun prieten al meu o termina anul acesta. E la investigatii criminale. Daca vrei sa afli mai multe iti pot da idul lui si iti va spune cu placere tot ce vrei sa stii.

Buna!
In primul rand, trebuie sa ai rabdare! :).
Ia licenta in drept si poti sa incerci la inm si... pana atunci s'ar putea sa se schimbe regulile :))
oricum, deocamdata: conducatorul fiecarui parchet repartizează procurorii pe sectii, servicii si birouri, in functie de pregatirea, specializarea si aptitudinile acestora... poti consulta pentru inceput legea 304/2004 privind organizarea judiciara si 303/2004 privind statutul magistratilor ;)

Daca ai 16 ani impliniti, poti asista la sedintele de judecata in baza art 290 CPP, daca nu sunt declarate secrete. Dar trebuie sa mergi si tu la un tribunal sau curte de apel daca vrei sa vezi ceva interesant. Oricum vei fi doar tu si batranei in bancile destinate publicului. :)

in legatura cu autopsia... prefer sa nu iti spun. :stunned:

Break a leg!
Salutare!
codul penal:
art 154: la calcularea timpului ziua se socoteste de 24h si saptamana de 7 zile. luna si anul se socotesc implinite cu o zi inainte de ziua corespunzatoare datei de la care a inceput sa curga.

art 87: durata executarii pedepsei inchisorii se socoteste din ziua in care condamnatul incepe sa execute hotararea definitiva de condamnare.
ziua in care incepe executarea pedepsei si ziua in care inceteaza se socotesc in durata executarii.
...

concluzie: daca incepi executarea pedepsei cu inchisoarea de 5 ani la data de 4 ianuarie 2010, vei fi liberat la data de 3 ian 2015. asta fara aplicarea liberarii conditionate.

Intrebati'l pe tatal dvs daca după pronuntarea sentintei sau la primirea în penitenciar, a primit un asa-zis calcul al pedepsei. Acest calcul contine cele mai importante date privind ispasirea pedepsei, de exemplu data la care va ispasiti pedeapsa si la care trebuie sa fiti pus cel tarziu in libertate. Veti gasi acolo si data la care se poate pune problema liberarii conditionate.

Din cele aduse la cunostinta de dvs, pe baza muncii prestate, tatal dvs poate fi liberat dupa executarea efectiva a 3 ani inchisoare. (aplic art 59 al 2 CP)

Break a leg! :D