avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum pot ajunge procuror criminalist?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum pot ajunge procuror criminalist?

Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa fac pentru a ajunge acolo.As vrea in primul rand sa stiu daca se poate asista la un proces in care o persoana este judecata pentru crima?In al doilea rand as dori sa stiu in ce situatie as putea asista la o autopsie?(inainte de facultate)(Asta ca sa vad daca am stomacu destul de tare, sau daca nu sunt prea sensibila pentru meseria asta). Si ce e cel mai important de stiut e ce ar trebui sa fac dupa ce as termina dreptul?Vreau sa stiu toate astea pentru ca trebuia sa decid daca am aptitudinile necesare pentru aceasta profesie.Va multumesc anticipat. ..
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Ruxandra17, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobocell , utilizator 18:41, 16 Octombrie 2012
Buna!
In primul rand, trebuie sa ai rabdare! :).
Ia licenta in drept si poti sa incerci la inm si... pana atunci s'ar putea sa se schimbe regulile :))
oricum, deocamdata: conducatorul fiecarui parchet repartizează procurorii pe sectii, servicii si birouri, in functie de pregatirea, specializarea si aptitudinile acestora... poti consulta pentru inceput legea 304/2004 privind organizarea judiciara si 303/2004 privind statutul magistratilor ;)

Daca ai 16 ani impliniti, poti asista la sedintele de judecata in baza art 290 CPP, daca nu sunt declarate secrete. Dar trebuie sa mergi si tu la un tribunal sau curte de apel daca vrei sa vezi ceva interesant. Oricum vei fi doar tu si batranei in bancile destinate publicului. :)

in legatura cu autopsia... prefer sa nu iti spun. :stunned:

Break a leg!
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
koghai, utilizator
Buna. Calea pana acolo unde iti doresti sa ajungi este lunga, insa ceea ce iti doresti este pe deplin realizabil . Totul este sa inveti si sa fii pasionata de drept si nu sa-l privesti doar ca pe o simpla specializare. Ar fi bine daca ai merge putin si prin salile de judecata pentru a-ti face o ideea despre aceasta ,,lume" , pe care , s-ar putea sa o gasesti fie interesanta , provocatoare, fie extrem de plicticoasa. Cat priveste autopsia, vei avea ocazia , atunci cand veti face cursuri de medicina legala , profesorul va va ,invita" sa asistati la autopsii. Bafta!
Deci daca nu fac facultatea de medicina nu am cum sa particip la o autopsie...?


Ruxandra17 a scris:

Deci daca nu fac facultatea de medicina nu am cum sa particip la o autopsie...?





In cadrul facultatii de drept exista un pachet de cursuri optionale (cel putin asa erau pe vremea mea acum 2 ani), plasate in anul III, care cuprinde si medicina legala. E optiunea ta daca vrei sa alegi in primul rand acele cursuri si daca vrei sa mergi la morga; din ce ai scris rezulta ca da. Atunci mai ai de dat si intrat la fac. de drept, apoi sa ajungi in anul III si apoi ....................vezi tu. Bafta
pai as vrea sa fac asta inainte sa ajung la facultate....ca sa stiu daca am stomacu destul de tare pentru a face profesia asta de procuror criminalist...:|

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa ajung procuror criminalist? staMadalina staMadalina acum sunt in cls a 11a. as vrea sa ajung procuror criminalist.sunt obsedata de treaba asta de cand eram mica. si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist myryam myryam Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca ... (vezi toată discuția)