avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum pot ajunge procuror criminalist?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum pot ajunge procuror criminalist?

Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa fac pentru a ajunge acolo.As vrea in primul rand sa stiu daca se poate asista la un proces in care o persoana este judecata pentru crima?In al doilea rand as dori sa stiu in ce situatie as putea asista la o autopsie?(inainte de facultate)(Asta ca sa vad daca am stomacu destul de tare, sau daca nu sunt prea sensibila pentru meseria asta). Si ce e cel mai important de stiut e ce ar trebui sa fac dupa ce as termina dreptul?Vreau sa stiu toate astea pentru ca trebuia sa decid daca am aptitudinile necesare pentru aceasta profesie.Va multumesc anticipat. ..
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Ruxandra17, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobocell , utilizator 18:41, 16 Octombrie 2012
buna in legatura cu intrebarea ta ..nu trebuie sa dai bani sa iei licenta in drept...trebuie doar sa urmezi facultatea de drept...sa inveti ca sa treci anii si sa susti lucrarea de licenta...eu in 2 luni trebuie sa o sustin..iar apoi...dk trec cu brio...am licenta in drept....insa greul...abia incepe dupa terminarea celor 4 ani de studiu...
La ce te referi cand spui ca "Greul abia incepe dupa terminarea celor 4 ani de studiu"
Ruxandra17 a scris:

se poate asista la partea practica pe care o implica cursurile de medicina legala din anul trei, daca nu esti student?


Hei , daca vrei sa ajungi procuror , inveti in facultate , poti sa alegi ce facutlate vrei tu , privata , de stat , preferabila de stat , ID , sau Zi , logic , preferabila , de stat si zi , dar daca nu reusesti asa , cel mai important e sa inveti ,nu forma de invatamant , sau facultatea , apropo de faptul daca poti sa asisti pe nustiu unde , poti sa asisti si la masterate in principiu , fara sa fii inscris , daramite la un curs de cine stie ce , poti sa discuti cu pers care predau acea materie , zici ca vrei sa devii procuror, si vrei sa vezi pe viu anumite aspecte sa vezi daca chiar ti se potriveste meseria , pentru a nu regreta in viitor alegerea facuta , nu ti bate capul cu atatea formalitati , referitor la bani , nu ti trebuie bani sa iei o amarata de licenta , astea de obicei daca inveti se iau relativ simplu spre dificultate medie , deci , de singurlul lucru pe care ai nevoie e , sa INVETI , si TUPEU .( cand vezi un mort , gandeste te ca e un film , se mai intampla , si sincer, eu personal cred ca te obisnuiesti de la un timp , inceputul e mai greu , ca in orice , si nu trebuie sa te descurajezi ) , apropo , informeaza te din primul an de facultate referitor la examenul de admitere la INM, si pune baza pe aceste materii incepand din primul an si pe tot parcursul facultatii , CIVIL , PENAL , PROCEDURAL CIVIL , PROCEDURAL PENAL , examenul de la INM , dupa facultate , e un examen dificil , dar daca inveti temeinic , se poate promova , apropo , tu ai acum eventual vreo 18 ani , 19 , majoritatea la varsta ta , cand vad un cadavrut ii ia cu ameteli , dar e o chestie perfect normala , tu o sa profesezi ca procuror dupa 6 ani de acum inainte , 4 facultate , 2 de inm , deci o sa te mai intaresti in timpul asta , nu te mai uita dupa detalii copilaresti dintrastea , uite mortu , nu e mortu , asta sa fie cea mai mica problema , te obisnuiesti relativ simplu cu asta , e o chestie ce tine si de varsta........deci eu personal consider ca singura ta problema ar trebui sa fie , sa citesti , nu excesiv binenteles , trebuie sa ti aloci timp si activitatilor conexe , discoteci , etc , esti tanara , nu e chiar un examen super greu , doar ca trebuie sa citesti........Sporr ;)
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Csorin, utilizator
buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma exprim adica nu stiu cum sa procedez ce e mai bine , adica procuror criminalist nu e tot una cu criminalist ,daca sar putea sa-mi explicati si mie ce inseamna procuror criminalist si criminalist .
ror_diesel a scris:

buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma exprim adica nu stiu cum sa procedez ce e mai bine , adica procuror criminalist nu e tot una cu criminalist ,daca sar putea sa-mi explicati si mie ce inseamna procuror criminalist si criminalist .



De ce nu vrei sa te faci judecator sau avocat? Suna pompos procuror criminalist nu-i asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa ajung procuror criminalist? staMadalina staMadalina acum sunt in cls a 11a. as vrea sa ajung procuror criminalist.sunt obsedata de treaba asta de cand eram mica. si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist myryam myryam Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca ... (vezi toată discuția)