avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se calculeaza anul de detentie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se calculeaza anul de detentie?

Buna ziua,
am si eu o intrebare la care sper sa ma ajutati sa gasesc raspunsurile.

1. Tatal meu a primti o condamnare de 6 ani de inchisoare vreau sa intreb daca anul e de 8 luni adica daca dupa 4 ani poate iesi sau trebuie sa faca efectiv 6 ani zi de zi. Asta in cazul in care nu cere eliberare conditionata.

2. Eliberarea conditionata cand se poate cere in acest caz ? dupa ispasirea a 2/3 din pedeapsa adica dupa 4 ani (dar am in vedere ca anul are 8 luni) adica dupa 2 ani si 8 luni?, iar daca munceste se scad zile de munca???

3. Cand se poate depune cererea de gratiere? exista un termen dupa o anumita perioada de detentie sau poate sa o ceara dupa prima zi de inchisoare?

Va multumesc si sper sa ma ajutati sa ma clarific cu aceste probleme.

Cel mai recent răspuns: koghai , utilizator 20:26, 4 Ianuarie 2010
Pe ce va bazati cand afirmati ca anul este de 8 luni ?
Daca tatal dumneavoastra munceste in folosul penitenciarului , poate castiga bani si zile de libertate , pentru ca la 4 zile de munca efectuate , se considera ca a facut 5 zile de inchisoare .

Pentru ce anume a primit tatal dumneavoastra 6 ani de inchisoare ?
nu ma bazez pe nimic doar ca din unele discutii am inteles ca anul de puscarie e de 8 luni, iar din 2011 dupa publicarea noului cod penal va fi de 6 luni.

este o condamnare bizara inselaciune in inscrisuri, unde este un prejudiciu de peste 250.000 trebuia sa-i dea de la 10-15 ani , ia dat cu clementa 6, spun bizara deoarece banii sunt in cont...
Povestea e lunga daca o sa trebuiasca sa o zic nu e o problema .
Nu pot decat sa fiu in asentimentul colegului "Geoergeyan",rugandu-va sa detaliati problema,mai ales incepand cu a ne comunica cand a inceput tatal dvs. executarea problemei si eventual pentru ce infractiune.
am sa detaliez problmea care sta in felul urmator:
Acum 6 ani tatal meu fiind lichidator judiciar la o firma, a vandut o parte dintr-un imobil, cumparatorii stiind ce cumpara bazat fiind pe faptul ca exista un PV de predare primire camera cu camera. Acel imobil este mai mare, o parte din el fiind al altcuiva. Achitarea imobilului s-a facut in transe. Dupa achitarea a 3 transe din bani adica a unei sume de 250.000 (suma s-a achitat pe parcursul a 8 luni) cumparatorii ne mai avand bani si pentru ca nu au putut-o intabula pentru ca nu terminase de platit au facut plangere ca lichidatroul i-a inselat cand a vandut ca ei au crezut ca au cumparat toata cladirea. Banii ce au fost platiti de acestia au fost depusi in contul de lichidare la dispozitia judecatorului sindic. Precizez ca vanzarea s-a facut cu acordul judecatorului sindec ( aceasta vanzare nu se putea face fara acordul acestuia). Pentru ca mafia e mare tata a obtinut o condamnare pentru inselaciune in inscrisuri si sa plateasca din averea lui banii mai sus mentionati desi banii sunt si la aceasta ora in contul de lichidare.
Decizia s-a pastrat si la inalta curte dupa magistratii de acolo au cerut sa dovedeasca ca banii sunt in cont ...iar in cont acuma sunt aproxmativ 400.000 pentru ca ei sunt cu capitalizare.
Dar ordinele au fost sa fie trimis dupa gratii ca incurca pe unii...si au reusit!!!

Acuma are o condamnare cu executare de 6 ani...cer ajutorul vostru sa ma lamuriti, pentru ca vreau sa-mi fac o idee cam dupa ce perioada il pot scoate de acolo.
Are deja o luna si jumate de cand este inchis.
:offtopic: Tatal dumneavoastra nu a avut aparator ?

Avand in vedere ca nu a savarsit nicio inselaciune , s-ar putea casa sentinta asta nedreapta , sau ar putea sa se duca la CEDO , la Strasbourg .

Daca doriti sa deschideti proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

- toate caile ordinare de atac din tara trebuie sa fie epuizate – cotestatia in anulare nu se ia in calcul deoarece este o cale extraordinara de atac

- termenul in care se poate adresa plangerea catre CEDO este de 6 luni de la data deciziei interne definitive ( hotararea celei mai inalte jurisdictii) – dupa trecerea termenului legal de 6 luni cererea nu mai poate fi primita de CEDO

- pentru a te putea adresa CEDO trebuie sa fi fost personal şi direct victima a unei incalcari a drepturilor şi garantiilor prevazute in Conventia europeana a Drepturilor Omului sau in protocoalele sale

- judecatorii de la CEDO nu pot anula hotararea irevocabila din tara. Tot ceea ce pot face este sa acorde compensatii banesti.

- pentru a te adresa CEDO trebuie sa aveti un avocat specializat in acest domeniu

- procesul la CEDO se desfasoara in scris; extrem de rar au loc audieri.

Alte discuții în legătură

Libertate conditionala ! AlexLovin09 AlexLovin09 O prietana are de facut 3 ani si 3 luni de pedeapsa, si de cand a intrat pe 5 martie 2009 munceste in continu si are buna purtare ! As vrea si eu sa stiu cam ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata-ralu lung.raluca lung.raluca Buna ziua am si eu o intrebare: sotul este detinut in penitenticiarul Gherla (regim semideschis) de aderare la grup infractional si pedeapsa este de la 5 la ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)