avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Libertate Conditionala !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Libertate Conditionala !

O prietana are de facut 3 ani si 3 luni de pedeapsa, si de cand a intrat pe 5 martie 2009 munceste in continu si are buna purtare ! As vrea si eu sa stiu cam cand se poate cere libertatea conditionala daca se poate ! =D>
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:00, 2 Februarie 2010
Oricand, in termenul de detentie!
:O ms ! Eu stiam ca trebuie sa faca cam 2 treimi din pedeapsa pentru a cere libertatea conditionala ! Si cum a facut 1 an curat + munca si buna purtare+4 luni castigate la an, ma gandeam so ceara prin cam prin vara ! Deci eu vreau sa stiu daca are sanse sa iasa in libertate dupa datele astea si cand este momentul mai potrivit :)! Chiar Oricand ? ms
Se numeste liberare conditionata,nici libertate,nici eliberare si este de art.59-60 c.pen.
Art.59 c.pen.-Liberarea conditionata
"Dupa ce a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei in cazul inchisorii care care nu depaseste 10 ani sau cel putin trei patrimi in cazul inchisorii mai mari de 10 ani,condamnataul care este staruitor in munca,disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare,tinandu-se seama si de antecedentele sale penale,poate fi liberat conditionat inainte de eexecutarea in intregime a pedepsei.
In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazuta in alin.1 se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata,potrivit legii ca executata in baza muncii prestate.In acest caz insa,liberarea conditionata nu poate fi acordata inainte de executarea efectiva acel putin jumatate din durata pedepsei cand aceasta nu depaseste 10 ani si a cel putin doua treimi cand pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoarea care nu se contopesc,fractiunile din pedeapsa aratate in alin.1 se socotesc in raport cu totatlul pedepselor.
In aplicarea dispozitiilor aliniatelor precedente se are in vedere durata pedepsei pe care o executa condamnatul"

Deci,pedeapsa fiind de 3 ani si 3 luni dupa 585 de zile de la data incarcerarii prietena dvs.ar trebui sa fie liberata conditionat daca a indeplinit conditiile prevazute in in articolul mai sus citat(in situatia in care muncit) ceea ce ar insemna cca. dupa 1,8 ani(rotunjit)-cam in octombrie-noiembrie 2010.
Fractiile exacte rezulta din dosarul de penitenciar al detinutei si din calculul zi cu zi executata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata pici80 pici80 daca am de executat 3 ani 6 luni cand pot sa cer eliberarea conditionata? (bineinteles cu purtare buna si daca e posibil cu zile lucrate) (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza perioada de detentie in penitenciar? elenaelenad elenaelenad buna ziua.am si eu o intrebare:sotul meu a fost condamnat la 1 an si 10 luni pentru conducere cu permisul anulat.as vrea sa stiu cam la cat i se poate reduce ... (vezi toată discuția)
Anul de detentie stefana20 stefana20 Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)