avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate A-B-C

Activitate A-B-C

Buna ziua,
Un recurs s-a solutionat printr-o Decizie Civila care pe portalul Justitiei are numar si data, dar la dosarul de recurs, in varianta redactata nu are scris numarul alocat la data pronuntarii.
In prezent, dosarul s-a restituit la Judecatoria unde s-a judecat fondul.
Care este modalitatea/ procedura de a obtine aceasta decizie civila de la recurs redactata si in care sa fie scris si numarul alocat la data pronuntarii?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Exista un termen limita de recuperare a sumelor poprite in cazurile de executare silita dar solutionate prin recurs prin a fi admise si anulate tóate actele de executare silita?
Este vorba de o decizie de la recurs pronuntata in august 2014, irevocabila, in care s-a admis cererea de contestatie la executare prin care s-a cerut si intoarcerea executarii silite dar care nu s-a mentionat in clar in decizie si pentru care s-a cerut lamurirea dispozitivului deciziei de la recurs dar pentru care s-a dat termen in septembrie 2017, adica dupa 3 ani de la pronuntarea deciziei.
Se poate pune in aplicare intoarcerea executarii silite dupa mai mult de 3 ani de la solutionarea recursului pe baza incheierii la cererea mea de lamurire?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

In formularul "Cerere de lămurire a hotărârii judecătoreşti" de pe Portalul Instantelor de Judecata, exista o Nota cu nr. 20 care este detaliata in josul paginii 2 din formular cu aceasta mentiune:
“ [1]În măsura în care cererea de lămurire vizează o hotărâre a instanţei de recurs, cererea va fi formulată cu respectarea dispoziţiilor art. 83 alin. (2) şi (3) C. proc. civ., adică de un avocat sau de o persoană licenţiată în drept potrivit distincţiilor prevăzute în respectivul articol. Prin decizia Curţii Constituţionale nr. 462/17.09.2014, a fost admisă excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 83 alin. (3) din C. proc. civ. Decizia nu este încă publicată în Monitorul Oficial.”

Daca acesta este cazul, respectiv o Cerere de lamurire care vizează o hotărâre a instanţei de recurs, poate sa o formuleze si sa o solicite una dintre partile indreptatite in dosar sau trebuie sa apeleze la un avocat sa o formuleze ca sa fie luata in considerare spre solutionare?

Dupa care se face referire la o decizie din 2014 iar la finalul notei zice ca nu este inca publicata in Monitorul Oficial. Ce inseamna aceasta mentiune?

Care este situatia in prezent?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Care este procedura de prescriere a unei incheieri de incuviintare executare silita care nu a fost pusa in executare (nu am primit nici o somatie de executare si nici alta actiune) de mai mult de 3 ani de la incuviintare?
Se prescrie din oficiu sau eu ca debitor trebuie sa depun o cerere de prescriere la instanta? In cazul 2, exista un formular utilizat si acceptat?

Multumesc anticipat pentru interes si raspuns.
Răspuns la discuția Somatie executare
Stimata d-na avocat,
Va multumesc pentru raspuns si recomandari.
Referitor la cheltuielile de executare, acestea constau in: onorariul executorului, costul pt. intocmirea actelor de procedura, onorariul avocatului fostului sot si taxa judiciara.
Nu datorez nimic financiar fostului sot .

Unde sa depun aceasta contestatie, in cate exemplare si ce alte documente sa atasez?
Astept in continuare raspunsul dvs si orice recomandare in acest sens.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am primit o somatie cu titlu executoriu deschisa de fostul sot prin care mi se impun:
- respectarea programului de vizitare a copilului incuviintat de instanta in favoarea fostului sot
- plata cheltuielilor cu aceasta actiune in valoare de 1500 lei.
Problema este ca fostul sot nu a respectat el insusi programul de vizitare care a fost acceptat de comun acord la momentul divortului si asta s-a intamplat (nerespectarea programului de catre fostul sot) pe parcursul a 3 ani, motiv pentru care copilul (acum are 6 ani) nici nu-l mai cunoaste.
Doar in acest an a solicitat sporadic sa vada copilul, solicitari la care eu nu m-am opus si astfel a vazut copilul de 3 ori dar acesta nu a vrut sa mearga cu fostul sot pentru ca nu-l cunoaste.
Ce solutie am in acest context tinand cont ca eu nu m-am opus niciodata sa vada si sa ia copilul atunci cand a solicitat?
Catre cine sa ma adresez si cum pot sa expun situatia de fapt si in fapt?
De ce sa platesc acea suma daca eu nu sunt vinovata de motivul somatiei?
Care ar fi taxa judiciara in acest caz?
Care este data limita la care pot sa depun contestatie daca am primit somatia in 11.09.2012, aceasta avand stampila de la posta din 10.09.2012?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Recurs la sentinta data fara Apel
Multumesc pentru raspuns.
Punctul 1. nu se refera la mine, eu sunt intimatul, ci la partea adversa, recurentul care a deschis actiunea de recurs.
Buna ziua,
Am urmatoarele intrebari catre dvs ca specialisti:
1. In ce conditii si conform caror art. se accepta cererea de recurs, motivata, dar semnata nu de catre recurent ci prin avocat?
Precizez urmatoarele:
- la depunere cererii de recurs, motivata, nu s-a depus si dovada de reprezentare.
- avocatul este acelasi de la Fond. Pe imputernicirea avocatiala de la fond scrie doar "Asistare, reprezentare in cauza civila"

2. Exista vreo conditie legala ca in recurs sa nu ma reprezint singur, in calitate de intimat?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Intampinare Depunere
Multumesc pentru raspuns.

1. Pe forum am citit despre cazuri cand nu s-a acceptat.
Cum pot avea certitudinea ca mi se accepta intampinarea depusa la termen?
Pe baza faptului ca am avut termen scurt de doar 2 saptamani? Exista un articol pe care pot sa-l invoc? Care anume?

2. Am constatat ca cererea de chemare in judecata este semnata cu numele reclamantului, dar nu este semnatura lui. La fel si imputernicirea avocatiala prin care este reprezentat. La dosar sunt inscrisuri pe care este semnatura lui reala si diferenta este evidenta. Este un motiv suficient acesta de a solicita si obtine respingerea actiunii?
Daca nu, cum as putea utiliza acest fals in inscrisuri?

Multumesc anticipat.
Buna dimineata,
Am fost chemata in judecata de fostul sot pentru reducerea pensiei de intretinere pe care trebuie sa o plateasca copilului.
Am urmatoarele intrebari catre dvs ca specialisti:
1. Intentionez sa depun Intampinare. Se accepta sa o depun personal la termen in instanta?
2. De cand se aplica modificarea pensiei de intretinere: de la data introducerii actiunii sau de cand hotararea ce urmeaza a se da este definitiva si irevocabila?
Fac precizarea ca am fost citata in aceasta cauza cu doar o saptamana inainte de termen. Pe citatie nu scria nici ca este insotita de copia cererii de chemare in judecata si nici ca am dreptul sa depun intampinare cu 5 zile inainte de termen.
Asa ca am fost nevoita sa aman cauza pentru a-mi fi comunicata copia actiunii si pt. a-mi pregati apararea. Am obtinut un alt termen la doar 2 saptamani de la amanare.
Conform unor raspunsuri de pe forumuri de specialitate ar trebui sa depun cererea cu cel putin 5 zile inainte de termen, caz in care de fapt imi mai ramane doar o saptamana pentru a-mi pregati apararea.
Daca pe citatie nu mi s-a impus acest lucru, imi este acceptata intampinarea la urmatorul termen depusa direct in instanta?

Va multumesc anticipat.