avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate anamariapan

Activitate anamariapan

Bună ziua.
Va scriu in speranța că voi obține câteva informații prețioase de la dumneavoastră. Situația mea este așa. sunt căsătorit și am un copil de 3 ani. Recent, soția mea m-a anunțat prin telefon că vrea să divorțăm. Pentru mine tot ceea ce contează în acest moment este copilul. Că să înțelegeți mai bine, soția a plecat din țară când copilul avea 2 luni, pe motivul că vrea să facă bani in străinătate. Copilul a fost crescut de mine și de bunicii paterni, ea a venit în 2-3 concedii pe an, acesta fiind singurul timp petrecut cu copilul, însă pot număra pe degete de câte ori l-a schimbat sau hrănit. Acum, in contextul divorțului, vrea copilul și imi transmite continuu că îmi ia copilul, că mă decade din drepturi (cu orice preț) dacă nu vreau sa ii semnez sa poată pleca din țară cu minorul etc. Ideea este că îmi doresc că cel mic sa abia o relație strânsă cu mama, dar în același timp copilul este dependent de bunica, nici macar nu merge la culcare fără ea, căci este cea care o fost permanent cu el. Nu as vrea sa facem copilul minge de ping-pong între noi și aș vrea să știu ce ar fi indicat sa fac pentru a păstra copilul in mediul lui, acolo unde a crescut și unde el are universul lui pentru a nu ii face rău. Pe de altă parte, soția folosește copilul că pe un instrument de șantaj. Am fost sfătuit să cer ordonanța președințială pentru încredințarea minorului, dar nu știu dacă asta este ceea ce trebuie sa fac prima dată și nici care este durata unei astfel de mișcări. Am înțeles că cel mai probabil o sa obțin custodie comună, însă ea spune că avocatul ei i-a garantat că o să ii obțină copilul in așa formă încât să poată pleca cu el din țară. Pe de altă parte, fără sa fiu subiectiv, ea nu a arătat niciodată o preocupare pentru educația sau sănătatea copilului, fiind extrem de concentrata pe latura materială a vieții. Precizez că după ce m-a amenințat 2 luni cu divorțul(motivul a fost refuzul meu de a trece proprietăți obținute înainte de căsătorie pe numele ei), m-am saturat și zilele acestea urmează să intentez eu divorțul. Pentru orice îndrumare și informație, va mulțumesc anticipat.
Va multumesc pt raspuns. Incerc sa gasesc un avocat, numai ca imi trebuie unul "rezistent", cel pe care l_am avut la divort era o doamna si a fost pusa in situatii penibile. De aceea, am cerut informatii aici.
Buna seara,
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii. Ca toti cei care apeleaza la experienta dumeavoastra, am intrebari fara raspuns. Am divortat de sotul meu dupa 23 de ani de calvar. Copiii sunt mari, deci nu vorbim despre custodie. De curand, s_a pronuntat divortul, insa a durat foarte mult, deoarece fostul meu sot a amanat continu pe diverse motive. Impreuna avem o casa care valoreaza cateva sute de mii de euro, iar casa aceasta, dupa ce am cerut desfacerea casatoriei, a devenit obsesia lui. Imi transmite periodic ca nu voi obtine nimic la partaj, ma ameninta ca va face in asa fel incat sa dureze totul ani multi etc. Astazi, m_a anuntat, prin interpusi, ca face recurs la divort. As vrea sa_mi spuneti dvs, caci sunt sigura ca este rutina, ce ar putea motiva la recurs, in cazul in care nu este vorba de minori. exista sanse sa ii fie aprobat recursul?. Strict personal, nu cred ca o instanta m_ar putea obliga sa traiesc cu un om care imi face rau, pe care nu imi doresc nici sa l vad. Practic, totul se reduce la partaj si la disperare lui ca am plecat impreuna cu copiii. precizez ca mi_am propus sa cer partajul dupa vacanta, iar acest lucru il face sa apeleze la tot felul de strategi prin care sa ma readuca acasa. De asemenea, cum ar trebui sa procedez cu actiunea de partajare. Pentru mine partajul este extrem de important, stau cu chirie impreuna cu copiii, nu am lucrat niciodata, caci nu m_a lasat, iar povestea continua...

Va multumesc anticipat¡

O seara buna!
Buna ziua,

Cu amabilitate, va cer ajutor intr-o problema de care m-am lovit curand. Mai exact, acum 2 ani m-am asociat cu 3 persoane intr-un SRL. Eu sunt administratorul. dupa putin timp, impruna cu doi dintre asociatii mei, am hotarat sa-l excludem pe cel de-al treilea, dar ca sa iasa din firma a cerut o anumita suma(a facut un act prin care firma se obliga sa ii dea acesti bani) i-am dat acesti bani,insa nu l-am pus sa semneze ca i-a luat si nici nu am demarat procedura de exludere din firma. la scurt timp acesta s-a prezentat la politie si a despus plangere penala pe motivul ca am delapidat firma, deoarece el nu stie cum s-au cheltuit banii firmei. acum, recent mi-a venit citatie sa ma prezint la politie in legatura cu dosarul penal nrxxxxxx. e posibil sa fiu acuzata de delapidare sau frauda, in conditiile in care doar un asociat din 4 a depus plangere? specific ca, am martori ca i-am dat banii. Cum trebuie sa procedez cand ma prezint la politie? sa-mi angajez un avocat si sa ma insoteasca?