Cu amabilitate, va cer ajutor intr-o problema de care m-am lovit curand. Mai exact, acum 2 ani m-am asociat cu 3 persoane intr-un SRL. Eu sunt administratorul. dupa putin timp, impruna cu doi dintre asociatii mei, am hotarat sa-l excludem pe cel de-al treilea, dar ca sa iasa din firma a cerut o anumita suma(a facut un act prin care firma se obliga sa ii dea acesti bani) i-am dat acesti bani,insa nu l-am pus sa semneze ca i-a luat si nici nu am demarat procedura de exludere din firma. la scurt timp acesta s-a prezentat la politie si a despus plangere penala pe motivul ca am delapidat firma, deoarece el nu stie cum s-au cheltuit banii firmei. acum, recent mi-a venit citatie sa ma prezint la politie in legatura cu dosarul penal nrxxxxxx. e posibil sa fiu acuzata de delapidare sau frauda, in conditiile in care doar un asociat din 4 a depus plangere? specific ca, am martori ca i-am dat banii. Cum trebuie sa procedez cand ma prezint la politie? sa-mi angajez un avocat si sa ma insoteasca?
Situatia nu e asa de simpla cum pare la prima vedere, asa ca va sfatiuesc sa va angajati un avocat caruia sa-i prezentati pe larg situatia de fapt si care sa se ocupe efectiv de studiul si cursul dosarului de la Politie - Parchet si posibil la Instanta...in functie de probele administrate se poate dovedi reaua-credinta a asociatului dvs.
Buna ziua !
- cu privire la prima intrebare va pot spune ca acel asociat poate formula o plangere penala ori denunt in conditiile prevazute de art.221 C.P.P. ( nu are relevanta daca doar un asociat din 4 a formulat plangere)
- referitor la a 2-a intrebare, va sfatuiesc sa va angajati un avocat specializat in drept penal (este posibil sa fiti citata in calitate de martor, caz in care aveti obligatia sa declarati, exista si cazuri cand opereaza schimbarea calitatii de martor in invinuit, caz in care nu aveti obligatia sa declarati ceva in legatura cu invinuirea, coroborate aceste situatii, pot fi prin prisma declaratiilor facute in defavoarea invinuitului)
Da, este bine sa mergeti insotit de avocat.
Sa va intalniti mai inainte si sa discutati.
E greu de spus ce ar putea iesi.De principiu, aveti sanse la o condamnare penala.
Trebuie foarte bine gandita treaba.