avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetare dosar penal

buna ziua, ma puteti ajuta cu niste rasp,va rog... am lucrat la un magazin alimentar, eram doar 2 vanzatoare. aveam un caiet unde tineam evidenta intrarilor si iesirilor(facturi pe firma si cele care nu aveau intrare), dar si registru de evidenta unde se inregistrau doar facturile pe firma. mentionez ca in caietul stiut de noi si seful era mare diferenta cam 10.000 ron, dar casa de marcat nu mai functiona de o luna. el s a dus la politie si a depus plangere ca l am furat noi ca sa se scuze pt datoriile la agentii. am primit citatie si mi e frica sa nu mi se faca dosar penal pt furt cu toate ca nu am luat nimic. ce sa fac?

ast rasp
nu va poate acuza de furt atit timp cit nu exista dovezi. cel mai bine ar fi sa spuneti tot despre contabilitatea dubla, sa faceti copii de pe registrul ce il tineati si de pe alte documente ca sa pe predati politiei.
asta ar trebui sa rezolve problema furtului si sa-l duca in evaziune fiscala. Nu uitati sa spuneti ca patronule este cel care v-a obligat sa faceti asemenea registre si tot el verifica zilnic platile si incasarile, luind banii in mod fizic la finalul fiecarei zile.
Este adevarat ca patronul poate raspunde pentru evaziune fiscala dar si vanzatoarea poate raspunde pentru furt .
Daca exista intrari de marfa pot raspunde penal amandoi pentru infractiuni diferite.
multumesc
si atunci ce sa fac?
Cu siguranta ca in plangerea penala impotriva dvs patronul nu a facut referire la dovezile contabilitatii duble,asta i-ar aduce practic o invinuire pentru evaziune fiscala.Plangerea penala ar putea fi pentru delapidare chiar daca dvs nu santeti gestionara respectivului magazin dar din cate inteleg eu desfasurati activitati specifice unui gestionar.Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va insoteasca la politie si cu care sa discutati in detaliu cazul,este un dosar penal si este foarte important ce declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Delapidare - consecinte PirvuMircea PirvuMircea buna ziua....sunt angajat ca lucrator comercial la un bar...incepand de anul trecut de prin decembrie 2013 am mai dat pe datorie am mai fumat si eu din ... (vezi toată discuția)
M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)