buna ziua, ma puteti ajuta cu niste rasp,va rog... am lucrat la un magazin alimentar, eram doar 2 vanzatoare. aveam un caiet unde tineam evidenta intrarilor si iesirilor(facturi pe firma si cele care nu aveau intrare), dar si registru de evidenta unde se inregistrau doar facturile pe firma. mentionez ca in caietul stiut de noi si seful era mare diferenta cam 10.000 ron, dar casa de marcat nu mai functiona de o luna. el s a dus la politie si a depus plangere ca l am furat noi ca sa se scuze pt datoriile la agentii. am primit citatie si mi e frica sa nu mi se faca dosar penal pt furt cu toate ca nu am luat nimic. ce sa fac?
nu va poate acuza de furt atit timp cit nu exista dovezi. cel mai bine ar fi sa spuneti tot despre contabilitatea dubla, sa faceti copii de pe registrul ce il tineati si de pe alte documente ca sa pe predati politiei.
asta ar trebui sa rezolve problema furtului si sa-l duca in evaziune fiscala. Nu uitati sa spuneti ca patronule este cel care v-a obligat sa faceti asemenea registre si tot el verifica zilnic platile si incasarile, luind banii in mod fizic la finalul fiecarei zile.
Este adevarat ca patronul poate raspunde pentru evaziune fiscala dar si vanzatoarea poate raspunde pentru furt .
Daca exista intrari de marfa pot raspunde penal amandoi pentru infractiuni diferite.
Cu siguranta ca in plangerea penala impotriva dvs patronul nu a facut referire la dovezile contabilitatii duble,asta i-ar aduce practic o invinuire pentru evaziune fiscala.Plangerea penala ar putea fi pentru delapidare chiar daca dvs nu santeti gestionara respectivului magazin dar din cate inteleg eu desfasurati activitati specifice unui gestionar.Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va insoteasca la politie si cu care sa discutati in detaliu cazul,este un dosar penal si este foarte important ce declarati.