avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare - consecinte

buna ziua....sunt angajat ca lucrator comercial la un bar...incepand de anul trecut de prin decembrie 2013 am mai dat pe datorie am mai fumat si eu din tigarile din bar ..dar ce vindeam pe datorie sau ce fumam eu nu le bateam(tigarii) pe casa de marcat ci le treceam pe o foaie care o tineam ascunsa de seful meu si eu tineam marfa accea ca si cum ar fii in inventar ... la inceputul anului sa facut inventar dar l.am facut noi ( lucram 3 baieti la barul acesta si totii 3 am procedat la fel cu marfa adica aveam totii 3 marfa pe foaia aia de care am mentionat mai sus ) ... si inventarul a fost bun bineinteles ca seful nu a verificat marfa cand a luat documentele acelea si nu a fost nici.o problema pana acum o luna cand a venit la bar si ne.a cerut caietul care il tinem noi cu evidenta marfi dar nu este legal caietul acela ci este un caiet studentesc care il scriem noi // si il completam dupa fiecare iesire din tura ---( 24 ore lucram de fiecare si 48 de ore liber nu stiu cat de mult vi se pare dar atat stam la barul acela intram la 7 dimineata si iesim a doua zi la 7 ca sa nu mai spun ca nu stim ce este ala concediu sau macar bani pe el )--- si cand a verificat marfa a gasit gaura in marfa de vreo 1800 si ceva la mine pe foaie si la ceilanti 2 colegi pana la 3400 lei ...si acum el a spus ca sa lasam salariul la fiecare 2sapt ( 400lei adica 800lei pe luna ) cand il luam pana acoperim toata gaura dar noi nu avem cum pt ca nu mai avem ce manca sau cu ce ne duce la munk :(( ....el acum cica daca nu aducem bani ne duce la politie si ne acuza de furt din gestiune sau delapidare asa spune el .... va rog sa ma lamuriti ce pot sa fac sau ce poate el sa imi faca ..... Va multumesc :((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:43, 28 Martie 2014
El poate sa faca plangere penala pentru delapidare/furt din gestiune iar voi puteti achita prejudiciul de buna-voie, ca nu aveti probleme serioase cu dreptul. Succes!
@crissstiaan75 a scris :


Poate sa va traga la raspundere doar daca toata marfa din gestiune este inregistrata :intocmiti (in baza facturilor de la furnizori)receptie,raport de gestiune,monetar pt vanzari.
Da, trebuie probat ca a existat marfa pentru a putea sustine ca ati sustras din ea indiferent de modalitatea folosita.
Incercati sa va intelegeti cu el daca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate face plangere penala? Gabriel_Dumitriu Gabriel_Dumitriu Am cateva intrebari si rog pe cei ce au raspunsurile sa mi le dea. Timp de 2 luni am lucrat barman. In prima zi de munca am semnat un contract de munca pe ... (vezi toată discuția)