Dat fiind faptul ca ati avut o casnicie de 23 de ani, partajul este o componenta obligatorie a intregului proces de divort. Respectiva casa de care ati mentionat, in mod normal ar trebui sa va revina atat dumneavoastra cat si copiilor - deci undeva la 75% din acea proprietate ar fi pe numele dumneavoastra. Dat fiind faptul ca nu va mai puteti intelege cu fostul sot, ati putea vinde partea dumneavoastra din respectiva proprietate
Afirmatiile astea sunt eronate. Partajul nici nu e componenta a procesului de divort si nici nu e obligatoriu sa-l faci.
Bineinteles ca va trebui sa cereti partajul ca doar n-oti ramane pe drumuri. Trebuie sa strangeti ceva bani si pt partaj ca va costa si avocatul, expertize, taxa de timbru etc, etc.
Incercati sa-l convingeti sa partajati amiabil, altfel nu numai dvs pierdeti, ci si el.
Ori vindeti impreuna si impartiti banii, chiar daca luati mai putin, tot castigati timp si reduceti costurile, ori sa va dea bani pt cota dvs.
Copiii nu au drepturi la partaj daca nu au avut vreo contributie, prin partaj sotii impart bunurile comune, cumparate in timpul casatoriei. Se pleaca de la prezumtia ca sotii au contribuit egal, cotele sunt egale. Desi conteaza ca ati muncit in gospodarie, sotul poate proba ca a avut o contributie net superioara la construirea bimobilului si poate cere si castiga o cota majorata cu 10- 20 %. Sa castige bunul in totalitate e exclus.
Ca face el recurs la divort.. nu castiga decat timp.. pt ca dureaza pana veti divorta definitiv, apoi pana legalizati hotararea, ceea ce va face ca cererea de partaj s-o depuneti mai tarziu, apoi pana va da termen.. apoi procesul.. va puteti lungi niste ani daca alegeti sa partajati in instanta.