avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

buna ziua

o casnicie aparent minunata 25 ani, acum infidelitatea sotului pe care nu o pot dovedi. E important cine baga primul divort ? Exista vreo posibilitate prin care sa nu puna mana pe jumatate din casa?

multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 15:23, 23 Martie 2017
Nu contează cine deschide primul divorțul ci care va dovedi.

Dacă e bun comun soții au drepturi egale de principiu.
el doreste vanzarea casei eu nu, ce se poate intampla?
Se face partaj dacă nu va înțelegeți.
E simplu, daca dvs vreti casa si el vrea sa vanda, ii dati sulta pt partea lui. Nu aveti , vindeti si impartiti banii.
E firesc sa puna mana pe jumatate din casa, daca ati cumparat-o impreuna, eventual din bani comuni.

daca ati putea proba ca e vina lui exclusiva pt divort, ati putea solicita odata cu divortul, prestatii compensatorii.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Altfel, nu conteaza nici cine introduce primul divortul si nici din vina cui se pronunta. Doar daca aveti dovezi serioase si cereti daune.
In privinta partajului, partajul fara intelegere costa mai mult, dureaza mai mult, e un stres mai mare pentru ambele parti. De asemenea, partajul nu are legatura cu divortul, juridic vorbind.
Va recomand sa va intelegeti privitor la casa. El poate sa nu primeasca o parte din casa daca nu a contribuit cu nimic in timpul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Divorț, pretenții materiale exagerate. contează infidelitatea în partaj? Danny9zeci Danny9zeci Buna ziua. O sa incerc sa fac un rezumat si sa dau detalii pe parcurs daca vreun avocat ma poate ajuta cu raspunsuri. Sunt casatorit de 1 an si 3 luni iar in ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Sos- divort cu minor evelina78 evelina78 Buna ziua, Sunt intr-o situatie disperata si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt casatorita de 7 ani si o fetita de 3 ani, am aflat de curand ca ... (vezi toată discuția)