avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOS- divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOS- divort cu minor

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie disperata si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Sunt casatorita de 7 ani si o fetita de 3 ani, am aflat de curand ca sotul este infidel.

Doresc sa stiu ce castig in instanta daca aduc dovezile infidelitatii.

Mentionez ca avem bunuri luate in timpul casatoriei, dar pe mine ma intereseaza sa am custodia copilul si casa.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:55, 2 Iunie 2014
puteti divorta din culpa exclusiva a sotului daca probati. trebuie analizata situatia pentru a vi se putea raspunde daca puteti obtine custodia unica
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
Ce puteti obtine e un divort din culpa sotului, asta nu are legatura nici cu copilul nici cu casa.
Daca aveti casa bun comun, cereti la partaj sa va fie atribuita doar daca puteti sa platiti sulta sotului.
Cu ocazia divortului, puteti cere despagubiri daca veti divorta din culpa exclusiva a sotului, va puteti apropia pretentiile de valoarea a cat ar trebui sa platiti sulta, fara legatura una cu alta.

Autoritatea parinteasca o veti exercita in comun, locuinta copilului va fi cel mai probabil la dvs avand in vedere varsta copilului.
Incercati sa va intelegeti amiabil.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Daca casa este bun bun comun se va imparti si veti fi obligata sa platiti jumatate din valoare sotului.In caz contrar se va vinde casa si veti lua bani pe ea amandoi.
Depinde si care a fost contributia sotilor la dobandirea casei.
Spre exemplu, daca sotul a avut o contributie mai mare la dobandirea acesteia o va castiga el probabil si vetio avea dreptul la bani dar mai putin decat jumatate.

O alta problema ar fi si custodia minorului intrucat daca veti pierde casa veti pierde si custodia daca nu veti avea o locuinta sigura.
Probabil ca va mai fi un proces ulterior.
Ar fi indicat sa va informati foarte bine mai inainte de a face demersuri judiciare pentru cunoste ce se va intampla si nu sa aflati atunci cand va fi prea tarziu.
Este foarte dificil de dovedit culpa exclusiva a unui sot. Daca la infidelitate se dovedeste ca s-a ajuns din lipsa de comunicare etc., deja s-a pierdut capatul asta.
Ati incercat sa discutati, sa vedeti ce e de facut? Aveti un copil, e mic, are nevoie de tata (pana pe la 5-6 ani e esentiala relatia fetei cu tatal, in adolescenta iar...).

Casa a cui e? De copil cine se ocupa? Lucrati amandoi? Copilul e la gradinita?
Partajul se face tinandu-se cont de contributie si n-are legatura cu motivul divortului.
Custodia va fi comuna.
Cel mai probabil veti obtine locuinta copilului la dvs - depinde daca aveti unde locui si cu ce va intretine.
Avand in vedere cele de mai sus, chiar daca puteti dovedi culpa exclusiva a sotului, veti obtine un razboi de durata cu tatal copilului si o hotarare judecatoreasca ce va cuprinde toate lucrurile pe care le veti sustine si/sau dovedi in cadrul procesului. Respectiva hotarare judecatoreasca s-ar putea sa va fie necesara in diverse locuri unde, poate, nu veti dori sa fie cunoscute toate aceste detalii. (spre ex s-ar putea sa va fie necesara la inscrierea copilului la scoala )
Ganditi-va bine si tineti cont si de viitor, nu doar de trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort andra359 andra359 Sunt casatorita de aproape 9 ani , am 3 copii minori , sotul infidel. Am nascut acum o luna , am dovezi clare ca sotul a comis adulter. As vrea sa intentez ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in intretinere, partaj ... visarion visarion Sunt convins ca voi ajunge la divort, asta dupa mai bine de 20 de ani de casnicie. As prefera un divort amiabil, as prefera partaj amiabil, dar sotia mea se ... (vezi toată discuția)
Solutie partaj mafi42 mafi42 Fapt:Urmeaza foarte curand sa am procesul de divort.Avem doi copii,unul minor celalalt major si care urmeaza o facultete.Detinem un apartament obtinut in urma ... (vezi toată discuția)