avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt casatorita de aproape 9 ani , am 3 copii minori , sotul infidel.
Am nascut acum o luna , am dovezi clare ca sotul a comis adulter.
As vrea sa intentez divort si as vrea sa stiu ce drepturi am la casa in situatia in care sotul poate dovedi ca acum 7 ani a vandut un apartament al surorii lui si am cumparat noi altul , pe care l-am vandut acum 4 ani , mutandu-ne in afara Bucurestiului.
In toate apartamentele pot face dovada ca am investit eu mai mult , deoarece sotul a lucrat cu pauze si salariu minim pe economie.
Am avut imprumuturi in banci ,doar pe numele meu si al mamei care locuieste cu noi.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 13:52, 13 Februarie 2013
E greu de dat un raspuns. In mod normal daca veti reusi sa faceti dovada conform legii a unei contributii majorate, atunci veti avea castig de cauza. Procesul nu va fi usor insa.

Se va judeca si pronunta initial divortul si apoi va veti judeca pe partaj. Culpa in divort nu are nicio legatura cu partajul.
Oricum veti ramane in casa avand si cei 3 copii de crescut si in cazul carora va fi greu sa le schimbati locuinta.
Nu prea am inteles, contributia din apartamentul vandut e mai mica decat cea din salariul dv.? E greu de inteles, trebuie anallizate multe aspecte. Va ajuta daca dovediti culpa sotului insa... dar va trebui sa mergeti sa va informati.
Nu merge o consiliere de cuplu?
cu ce o ajuta daca va dovedi culpa sotului?ce lagatura are culpa din divort cu partajul bunurilor?utilizatoarea vrea sa stie ce drepturi are asupra casei bun comun in cazul unui divort si nu pune intrebari legate de consilierea de cuplu.
este important ca dvs doamna sa dovediti o cota majoritara la dobandirea bunurilor comune daca vreti sa ramaneti cu casa.oricum va trebui sa fiti pregatita sa ii dati o sulta ptr partea care i se va cuveni in urma partajului.
Nu aveti experiente multe in drepturi legate de familie, nu? Caci, inainte sa dai sfaturi, trebuie sa te convingi ca omul chiar vrea ce te intreaba, altfel risti sa-l trimiti sa faca actiuni pe acre nu si le dorea cu adevarat si de care doar se interesa, dar merge intr-o inertie.
Au 3 copii, doamna e intr-o perioada cu ceva descarcari hormonale, e bine sa ma asigur ca isi doreste divortul sau e doar o perioada nefericita in cuplu.

Culpa in divort mai ajuta, pe codul civil actual, sa isi pastreze niste drepturi...

Oricum, nu vad de ce sariti asa arsa, lasati sa-mi spuna doamna care a initiat topicul ca nu ii place raspunsul si ma duc la colt, ok? Nu-i nicio problema, nu-i poti multumi mereu pe toti iar pe unii niciodata.
nu ne-ati lamurit la ce ajuta culpa exclusiva a sotului in cazul partajului.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)
Divort- beneficiul locuintei; partaj tuilleries tuilleries Buna seara! Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: sora mea a decis sa divorteze.Este casatorita din data de 1.iulie.2000 si nu are copii.Locuieste intr-o ... (vezi toată discuția)
Art 324 din noul cod civil ContSters159442 ContSters159442 Buna ziua . puteti sa-mi spuneti daca art.324 din noul cod civil: Atribuirea beneficiului contractului de închiriere (1) La desfacerea căsătoriei, ... (vezi toată discuția)