avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sunt casatorita de aproape 9 ani , am 3 copii minori , sotul infidel.
Am nascut acum o luna , am dovezi clare ca sotul a comis adulter.
As vrea sa intentez divort si as vrea sa stiu ce drepturi am la casa in situatia in care sotul poate dovedi ca acum 7 ani a vandut un apartament al surorii lui si am cumparat noi altul , pe care l-am vandut acum 4 ani , mutandu-ne in afara Bucurestiului.
In toate apartamentele pot face dovada ca am investit eu mai mult , deoarece sotul a lucrat cu pauze si salariu minim pe economie.
Am avut imprumuturi in banci ,doar pe numele meu si al mamei care locuieste cu noi.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 13:52, 13 Februarie 2013
Stimata doamna,
Parerea mea este sa va mai ganditi la a intenta sau nu divort, din toate motivele mesajului dvs. Abia ati nascut al treilea copilas si mai aveti 2 copii minori. Cu siguranta altele sunt prioritatile si acum sunteti in prag sa actionati sub imboldul primului impuls. Dupa ce ati analizat toate aspectele vietii dvs de cuplu si parinte, fiti inca o data sigura ca acele dovezi de infidelitate chiar exista, sunt valabile si casnicia este totalmente compromisa. Daca se va ajunge la divort este bine sa stiti ca intai se termina divortul, apoi se ajunge la partaj si este posibil sa platiti o sulta sotului.
Stau foarte bine cu descarcarile hormonale , am dovezi pagini intregi de convorbiri si sms continue , facturi de la hotel , poze de Facebook , nu exista nimic in inchipuirea mea.
Totul este real si aceasta casnicie este foarte grav compromisa.
Intentia mea este sa divortez si vreau sa o fac din culpa exclusiva a sotului , pentru ca asta este realitatea.
perfect si eu am cerut culpa exclusiva a sotului si pana la curtea de apel(adica la recurs) instantele au decis ca e culpa comuna.deabia la recurs s-a pronuntat div din culpa exclusiva a fostului sot,dar asta nu m-a ajutat cu nimic la partaj ptr ca nu au nicio legatura.si ptr ca am avut un singur dosar de div si partaj si am contestat si divortul si partajul,procesul a durat 4 ani.merita daca aveti puterea sa luptati pana la capat si sa nu renuntati la primul proces.va fi foarte greu...dar in final satisfactia va fi foarte mare ptr ca s-a facut dreptate.mult succes doamna!
Culpa exclusiva, obiectiv si psihologic vorbind, nu prea exista. De aceea instantele o admit cu greu, bazandu-se pe realitate.
Legal insa, in anumite cazuri, cand intelegi foarte bine daca si in ce masura situatia de fapt se poate incadra si dovedi in textul de lege, poti obtine o culpa exclusiva a unuia dintre soti.
Culpa unui sot aduce celuilalt obtinerea beneficiului locuintei inchiriate, de exemplu. Daca sotii au proprietate comuna asupra locuintei inchiriate si sanse legale similare de a obtine bunul in natura (presupunand ca amandoi il cer), atunci aplicarea prin similitudine a acestui tex de lege aduce un avantaj sotului "nevinovat".
Asa ca, si in acest caz, culpa sotului o poate ajuta pe doamna.

In cazul Codului familiei, acesta nu mai este in vigoare si culpa exclusiva a unui sot nu ajuta la absolut nimic. Era, in realitate, o modalitate de a macina nervi in instanta, fara sa aduca nimanui nimic, doar stres, timp si bani consumati.
Legea in vigoare azi aduce si niste despagubiri, e diferita si poate ajuta in unul sau mai multe moduri.
Depinde si de situatia efectiva de fapt, insa, pe care nu o cunosc in amanunt in acest caz. Amanuntele sunt importante.
Art. 324. Atribuirea beneficiului contractului de inchiriere. (1) La desfacerea casatoriei, daca nu este posibila folosirea locuintei de catre ambii soti si acestia nu se inteleg, beneficiul contractului de inchiriere poate fi atribuit unuia dintre soti, tinand seama, in ordine, de interesul superior al copiilor minori, de culpa in desfacerea casatoriei si de posibilitatile locative proprii ale fostilor soti.
(2) Sotul caruia i s-a atribuit beneficiul contractului de inchiriere este dator sa plateasca celuilalt sot o indemnizatie pentru acoperirea cheltuielilor de instalare intr-o alta locuinta, cu exceptia cazului in care divortul a fost pronuntat din culpa exclusiva a acestuia din urma. Daca exista bunuri comune, indemnizatia se poate imputa, la partaj, asupra cotei cuvenite sotului caruia i s-a atribuit beneficiul contractului de inchiriere.
cred ca faceti o confuzie intre proprietate comuna(bun comun) si beneficiul contractului de inchiriere.
din cate a povestit pana acum utilizatoare nu a mentionat ca sta cu chirie impreuna cu sotul si ca isi doreste obtinerea beneficiului contractului de inchiriere in urma partajului.
Culpa exclusiva, obiectiv si psihologic vorbind, nu ne intereseaza,ne intereseaza ce este legal.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
desirelia75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Ovifod Ovifod Buna Ziua. Am o intrebare. Eu locuiesc cu sotia si copilul in apartament ANL in chirie. Am prins-o cu altcineva in apartament si acum suntem in divort. Am o ... (vezi toată discuția)
Divort- beneficiul locuintei; partaj tuilleries tuilleries Buna seara! Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: sora mea a decis sa divorteze.Este casatorita din data de 1.iulie.2000 si nu are copii.Locuieste intr-o ... (vezi toată discuția)
Art 324 din noul cod civil ContSters159442 ContSters159442 Buna ziua . puteti sa-mi spuneti daca art.324 din noul cod civil: Atribuirea beneficiului contractului de închiriere (1) La desfacerea căsătoriei, ... (vezi toată discuția)