avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SE OPUNE DIVORTULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SE OPUNE DIVORTULUI

CAT POATE DURA DIVORTUL DACA EA SE OPUNE CONSTANT?CARE ESTE CEA MAI MARE PERIOADA DE CARE ATI AUZIT?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:00, 7 Iunie 2008
Oricat de mult s-ar opune unul dintre soti la divort, in cele din urma, tot se va pronunta; dvs. sau/si avocatul va trebui sa fiti atenti la toate actele de procedura ( privind citatia paratei, probe: martori si inscrisuri, etc.).
Pers. care nu doreste divortul poate sa intarzie pronuntarea dosarului, cereri de amanare justificate de boala, la ea, la martori, refuzul de a primi citatia, caz in care trebuie sa se repete procedura de citare sau sa fie citata prin publicitate, solutionarea partajului bunurilor in cadrul procesului de divort, copiii, etc.O alta cauza de intarziere ar fi dorinta extrem de puternica a sotilor de a incerca sa arate instantei ca sotul celalalt e de vina in exclusivitate de divort. Si se lupta cativa ani doar pe acest aspect, instanta solutionand in 90% din cazuri desfacerea casatoriei din culpa comuna.
Asta, deorece, in urma unui divort, nu prea este invingator sau invins, ambii parteneri au cel putin o culpa obiectiva si trebuie sa isi asuma acest esec, e o realitate pe care trebuie sa o accepte toate persoanele care au trecut printr-un divort.
Depinde ce vi se poate aplica cazului dvs. din cele de mai sus, Insa puteti fi convins ca judecatorul va sesiza intarzierea judecatii si, in cele din urma, tot va pronunta divortul cu sau fara voia celuilalt sot.
Dar..... nu uitati si caile de atac, apel, recurs......
MULTUMESC PENTRU INCURAJARI !!!! DE 2 ANI TREC PRIN ACEST CALVAR,CARE S-A SOLUTIONAT LA A 2 A ACTIUNE ,PRIMA FIIND RESPINSA CA NEINTEMEIATA,DESI A FOST CUVANTUL MARTORILOR MEI CONTRA CELOR SPUSE DE MARTORII EI.
A FACUT APEL SI L-A PIERDUT CA NETIMBRAT! A INTRODUS PARTAJ SI IN ACELASI TIMP SI RECURS ! IMI PUTETI SPUNE DACA MAI ARE SANSE CONSIDERABILE DE CASTIG LA RECURS, SI DACA DA CE SE VA INTAMPLA CU PARTAJUL,CACI S-AU EFECTUAT TREI EXPERTIZE,DIN CARE CEA MOBILIARA MI-A GASIT MARE PARTE DIN LUCRURI DEPOZITATE IN CONDITII INSALUBRE?
Va rog mult nu mai scrieti cu majuscule. E foarte obositor la citit si e si o incalcare a regulamentului de postare.
ionut c a scris:

MULTUMESC PENTRU INCURAJARI !!!! DE 2 ANI TREC PRIN ACEST CALVAR,CARE S-A SOLUTIONAT LA A 2 A ACTIUNE ,PRIMA FIIND RESPINSA CA NEINTEMEIATA,DESI A FOST CUVANTUL MARTORILOR MEI CONTRA CELOR SPUSE DE MARTORII EI.
A FACUT APEL SI L-A PIERDUT CA NETIMBRAT! A INTRODUS PARTAJ SI IN ACELASI TIMP SI RECURS ! IMI PUTETI SPUNE DACA MAI ARE SANSE CONSIDERABILE DE CASTIG LA RECURS, SI DACA DA CE SE VA INTAMPLA CU PARTAJUL,CACI S-AU EFECTUAT TREI EXPERTIZE,DIN CARE CEA MOBILIARA MI-A GASIT MARE PARTE DIN LUCRURI DEPOZITATE IN CONDITII INSALUBRE?

1. Sansele de a castiga recursul daca apelul a fost anulat ca netimbrat sunt nule.
2. Partajul nu are nicio legatura cu divortul.
ionut c a scris:

CAT POATE DURA DIVORTUL DACA EA SE OPUNE CONSTANT?CARE ESTE CEA MAI MARE PERIOADA DE CARE ATI AUZIT?

Nu e vorba de o durata efectiva.Procesul poate dura si 3 -4 ani.Depinde ce se intampla in proces.
Daca va luati avocat care sa stie ce sa faca mai puteti reduce durata procesului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine divortul cand un partener refuza sa isi dea acordul love_singh love_singh Cum se poate obtine cel mai rapid un divort in masura in care un partener refuza sa se prezinte la tribunal si in plus spune ca nu vrea sa divorteze? Exista un ... (vezi toată discuția)
Divort fara minori asanicai asanicai buna ziua!:D.vreau sa stiu si eu daca am vreo sansa sa dau divort ,sotul meu a inaintat divort si la tribunal a zis ca vrea sa il retraga.si eu am zis ca ... (vezi toată discuția)
Divort complicat. ionut c ionut c La prima actiune de divort, am trecut prin toate instantele din tara.Deci ultima faza la C . Apel Bucuresti,unde se decide nulitatea recursului. Actiunea mea ... (vezi toată discuția)