avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs la divort, ca instrument de intimidare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs la divort, ca instrument de intimidare

Buna seara,
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii. Ca toti cei care apeleaza la experienta dumeavoastra, am intrebari fara raspuns. Am divortat de sotul meu dupa 23 de ani de calvar. Copiii sunt mari, deci nu vorbim despre custodie. De curand, s_a pronuntat divortul, insa a durat foarte mult, deoarece fostul meu sot a amanat continu pe diverse motive. Impreuna avem o casa care valoreaza cateva sute de mii de euro, iar casa aceasta, dupa ce am cerut desfacerea casatoriei, a devenit obsesia lui. Imi transmite periodic ca nu voi obtine nimic la partaj, ma ameninta ca va face in asa fel incat sa dureze totul ani multi etc. Astazi, m_a anuntat, prin interpusi, ca face recurs la divort. As vrea sa_mi spuneti dvs, caci sunt sigura ca este rutina, ce ar putea motiva la recurs, in cazul in care nu este vorba de minori. exista sanse sa ii fie aprobat recursul?. Strict personal, nu cred ca o instanta m_ar putea obliga sa traiesc cu un om care imi face rau, pe care nu imi doresc nici sa l vad. Practic, totul se reduce la partaj si la disperare lui ca am plecat impreuna cu copiii. precizez ca mi_am propus sa cer partajul dupa vacanta, iar acest lucru il face sa apeleze la tot felul de strategi prin care sa ma readuca acasa. De asemenea, cum ar trebui sa procedez cu actiunea de partajare. Pentru mine partajul este extrem de important, stau cu chirie impreuna cu copiii, nu am lucrat niciodata, caci nu m_a lasat, iar povestea continua...

Va multumesc anticipat¡

O seara buna!
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
anamariapan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:34, 25 Iulie 2013
V-as recomanda sa mergeti la un mediator... daca divortul a decurs asa cum spuneti,, partajul va dura de vreo 5 ori pe atata.... nu mai vorbesc de costuri, stress, timp pierdut si nervi..... incercati sa negociati, cu ajutorul mediatorului, cu sotul d-voastra si va scutiti de o gramada de probleme.... dar aegerea e a d-voastra...
Stimata doamna avand in vedere faptul nu mai este vorba de custodie si vorbim doar de partajarea bunurilor comune nu aveti decat optiunea de a avea rabdare . Pe langa asta va trebuie si bani pentru avocat si alti experti cat despre taxa de tibru puteti cere ajutor public , si aici depinde de judecator. Ca un sfat personal ( am trecut printr-un proces de partaj care a durat 4 ani) nu va lasati pacalita de nimic si nu vorbiti decat cu avocatul orice problema. In timpul partajului nimemni nu va vrea binele decat dumneavoastra si eventul copiii.Probabil va ve-ti descuraja in timp dar , credeti-ma merita doar pentru faptul ca este drept si firesc sa impartiti , chiar daca nu in mod egal, ceea ce ati faurit impreuna. Va doresc asa cum e firesc bafta si multa rabdare.
care a fost pozitia lui la divort?
in principiu nu aveti de ce sa va faceti probleme, deoarece sunt sanse minime sa va respinga divortul in recurs si sa remaneti casatorita. insa, cu un avocat bun se poate sa incerce sa obtina o casare cu rejudecare pe un viciu de procedura sau motivare, ceeace ar prelungi procesul inca ani buni, deoarece se reiau procesele. Sfatul meu este sa va angajati un avocat bun, cu experienta in astfel de cauze.
Procesul de partaj nu-l puteti deschide decat dupa ce se solutioneaza irevocabil divortul, prin urmare, trebuie sa i se respinga recursul daca nu doriti sa ajungeti in situatia sa mai va judecti cativa ani buni doar pe divort.

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj avrigeanunicoleta avrigeanunicoleta buna ziua o casnicie aparent minunata 25 ani, acum infidelitatea sotului pe care nu o pot dovedi. E important cine baga primul divort ? Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Se opune divortului ionut c ionut c CAT POATE DURA DIVORTUL DACA EA SE OPUNE CONSTANT?CARE ESTE CEA MAI MARE PERIOADA DE CARE ATI AUZIT? (vezi toată discuția)
Partaj cosmariama cosmariama buna, Mai pot sa deschid proces pentru partaj , a unui imobil care a fost bun comun, a fost vandut cu 1 luna inainte de divort,si banii fiind in locuinta ... (vezi toată discuția)