avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate avraam77

Activitate avraam77

Autoritatile contractante - pentru a declara neconforme ofertele sau pentru a anula licitatia - invoca de multe ori motive tehnic-economic inconsistente. Acestea sunt simple afirmatii pe care, la rândul lor, ofertantii le combat cu alte afirmatii (argumente tehnice-economice) : CNSC nu pare sa aibe competente tehnice interne pentru a face o evaluare corecta a celor 2 pozitii.

Incapacitatea CNSC de a decide pe fond si de a asuma o responsabilitate reala o conduce, probabil, la validarea automata a pozitiei exprimate de autoritatea contractanta.

In cazul recursului la instanta - dupa un raspuns negativ al CNSC la contestatia ofertantului - procesul de selectare a unui candidat pentru demararea investitiei va trebui reluat si poate fi întîrziat cu 3-12 luni sau mai mult. PIERDERILE ACESTEI INTIRZIERI sunt considerabil mai mari decât solutionarea problemelor de fond care fac obiectul contestatiei - prin eventuale negocieri dintre parti.

Nu vorbim aici de motivatii pertinente ale autoritatii contractante si care nu sunt sau nu pot fi justificate de ofertanti. Nu vorbim nici de motivatii administrative (conformitate administrativa).