avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate ecaterina_halmagean

Activitate ecaterina_halmagean

Care ar fi activitatile care se inacdreaza in activitatea de voluntariat? Sa stim pe viitor. Multumesc.
ITM poate amenda cu zeci de mii de lei voluntariatul care ascunde munca la negru. Cum poate ITM ul stabili daca este vorba despre o activitate de voluntariat ori munca la negru in conditiile in care voluntarul are contract de voluntariat incheiat cu o asociatie non profit care, pentru autosubventionare, vinde printre altele cafea, iar voluntarul serveste clientii.
Buna ziua. O prietena din Ungaria are o societate care colecteaza deseuri din sticla. A vandut aceste deseuri unei societati din Romania, care din cate am inteles a fabricat facturi de provenienta a materialului pentru Romania, astfel ca primeste o bonificatie din partea Ministerului Mediului. Imi puteti indica legislatia prin care se interzice incasarea bonificatiei daca deseurile au provenit din strainatate? Am cautat pe google, insa nu am gasit nimic concludent. Multumesc pentru ajutor.
Buna seara. Ce acte sunt necesare completarii dosarului de pensionare? Adeverintele care atesta vechimea, sporurile, grupele de munca trebuie sa fie actuale - in conditiile in care pe parcursul anilor s-au schimbat angajatorii- si se depun exemplarele originale, ori sunt suficiente copiile certificate conform cu originalul? Personalul medical de ce sporuri beneficieaza?
Răspuns la discuția Orele suplimentare la pensie
si in cazul in care societatea este deja radiata, cu cine ar trebui sa se judece fostul salariat?
Buna. Are cineva practica privind olbigarea ANRP la plata dobanzilor legale fata de 2 decizii de compensare eliberate in baza legii 18/1991, respectiv 10/2001? Multumesc