avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate dana_iulia

Activitate dana_iulia

Buna ziua,
De curand am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu rezidential din Brasov, prin programul prima casa.
Asa cum prevede legea, la intocmirea dosarului de credit, s-a semnat un antecontract de vanzare - cumparare, care printre altele continea si mentiunea: Prestatorul-promitent vanzator se obliga sa efectueze in timp util, pe propria cheltuiala proiectele si avizele necesare racordarii cladirii la reteaua de energie electrica, gaz, apa, canal, telefonie fixa si retea tv, pana la momentul vanzarii in forma autentica.
Dezvoltatorul a oferit posibilitatea predarii folosintei bunului inainte de semnarea contractului final de vanzare -cumparare, in baza unui proces verbal de predare. La aceasta data apartamentul era bransat la reteaua de energie electrica si am primit toate garantiile ca in cel mai scurt timp trebuie sa ajunga si cei de la gaz pentru a pune in functiune instalatia de gaz.
Mentionez ca procesul verbal de predare s-a intocmit la 01.07.2013 iar cei de la gaz au intocmit procesul verbal de punere in functiune a instalatiei la 13.08.2013.

Astfel, toate racordarile fiind efectuate pana la data incheierii contractului, am considerat indeplinita conditia din antecontract si am convenit ca apartamentul nu are datorii la furnizori, semnand contractul de vanzare- cumparare.

Ca urmare a aprobarii contractului de credit, la data de 11.09.2013, s-a incheiat contractul de vanzare cumparare in forma autentica, care mentiona ca: Subsemnatele parti contractante declaram ca apartamentul nu are niciun fel de datorie la furnizorii de utilitati; totodata convenim ca pana la data predarii folosintei apartamentului toate debitele catre furnizorii de utilitati sa fie suportate de catre subscrisa vanzatoare, iar de la aceasta data vor reveni in sarcina cumparatorului.

Intrebarea mea este urmatoarea: Este indreptatit dezvoltatorul ca pe langa consumul inregistrat catre furnizori de la data predarii apartamentului pana in prezent sa-mi refactureze si bransarea la utilitati, gaz si energie electrica?

Eu am discutat cu ei si mi-au spus ca intr-adevar toate demersurilor au fost efectuate si suportate de catre ei, dar ei procedeaza la refacturarea sumelor de bransare catre noii cumparatori.

Nu mi se pare ca procedeaza corect din punct de vedere al respectarii contractului si as dori sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens.
Sunt indreptatita sa fac o contestatie a refacturarii sumelor de bransare?

Va multumesc pentru ajutor!


Răspuns la discuția punere in posesie
Deci nu e nevoie sa astept si punerea in posesie a lui SM.
Multumesc!
Dupa ce s-a dat hotararea definitiva intr-un proces de iesire din indiviziune, am solicitat punerea in posesie de catre un executor judecatoresc. Punerea noastra in posesie nu a fost contestata si prin urmare a ramas definitiva. Pentru punerea in posesie a celeilalte parti am facut contestatie. In timpul in care s-a judecat contestatia parata SM a vandut terenul respectiv. Acum, dupa ce s-a incheiat si contestatia la executare si a ramas definitiva, SM nu a mai facut nici un demers pentru punerea ei in posesie.
Eu vreau sa fac cadastru si titlu de proprietate pt a vinde terenul.
Intrebarea este cum as putea proceda pt a-mi definitiva actele.
Răspuns la discuția contestatie la executare
da...m-am interesat din timp despre aceasta,dar cum pana acum nu am facut lucrul acesta(intregul proces de iesire din indiviziune pana acum durand 11 ani) acum nu mai am cum sa cer stramutarea cauzei...
as dori totusi sa stiu daca pot cere revizuirea hotararii... sau daca pot ataca altfel hotararea data de instanta de recurs...
multumesc
Sunt intr-un proces, mai exact contestatie la executare, de aproape 3 ani. Este vorba despre o iesire din indiviziune, in urma careia mie mi s-a atribuit o suprafata de 1600mp iar lui SM 1500mp. In urma punerii in posesie SM a facut contestatie la punerea sa in posesie, sustinand ca ii lipsesc 100mp. S-au dispus mai multe expertize de unde a rezultat faptul ca SM are intreaga suprafata, chiar cu 10mp mai mult.In tot acest timp au fost 2 casari ale hotararii, cu trimitere spre rejudecare. Mentionez faptul ca la fiecare expertiza, efectuata de catre alt expert decat cel anterior, lui SM i-a iesit intreaga suprafata de 1500mp+ 10mp.
Cu toate acestea hotararea data la instanta de recurs a fost una in defavoarea mea..s-a dispus o noua punere in posesie pe motivul ca SM a fost prejudiciata cu cei 10mp si ca laturile terenului nu sunt exacte ca in schita de punere in posesie...
Instanta a inteles gresit actul de expertiza efectuat de ing expert, acolo fiind foarte clar ca SM are intreaga suprafata +10mp.
Cat despre temeinicia punctelor de hotar, aceasta nu a fost ceruta de catre SM, ea cerand doar verificarea intregii suprafete de 1500mp.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt problema mea.
Acum as vrea sa atac hot data in recurs cu revizuire pt. urmatoarele motive art 322 al1.2 din cpc:
-dispozitivul hotararii cuprinde dispozitii potrivnice ce nu se pot aduce la indeplinire;
-s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut, ori cand s-a dat mai mult decat s-a cerut;

Cum se poate aduce la indeplinire hot data de recurs?
Instanta de recurs: SM a fost prejudiciata cu 10mp se dispune o noua punere in posesie.
Expertiza tehnica arata clar in schiata efectuata de expert ca SM are cu 10mp mai mult.

Va rog mult de tot sa m,a ajuti cu un raspuns.
Mentionez ca nepotul lui SM este presedintele tribunalului din oras, si orice avocat as angaja nu se implica prea tare in cazul acesta.