avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters119860

Activitate ContSters119860

Răspuns la discuția Refuz plata impozite/taxe
Trebuie platite, dar numai serviciile necesare (aparare nationala, politie), si cele cu care crezi ca ai nevoie, asemeni unui alt bun sau serviciu. Un simplu exemplu: pensiile. Cu ce te ajuta ca azi iti decupeaza atata din salar, daca atunci cand ajungi varsta pensionarii cineva poate decide cat sa primesti, sau daca sa primesti.
Plus ca se vede clar intentia statului: acapararea a cat mai multa putere. Desigur din cauza ca cei care sunt la conducere sunt tot oameni.
Dar din moment ce cineva poate decide pentru tine, daca ai un drept sau nu, inseamna ca nu esti liber, ci dependent. Si oricum, statul nu te poate proteja, asta s-a vazut de-a lungul timpului, statul a facut mai mult rau decat bine. Oamenii ar trebui sa aleaga pentru ei, nu o dadaca administrativa.
Intotdeuna, aceasta forma de organizare a dus la un singur lucru: sclavagie si razboi. De asta, in timp, cand lucrurile se vor inrautati tot mai mult (150 % din PIB datorie publica si privata) vor aparea adevaratii teroristi, nu marionetele de azi, si atunci toata societatea se va inchide, si se va apropia, din nou, anul 1939.
Deja situatia, poate mi se pare numai mie, devine imposibila. Tot mai multe impozite, deja fara reprezentare, iar beneficiile sunt si mai mici. Daca mai zice careva ca banii nu ajung in mare parte in buzunarul complicilor celor care au fost in acesti 20 de ani la putere, trebuie sa se trateze.
Răspuns la discuția RECUPERATORI ILEGALI?
Ai urmatoarele solutii:
- anunti politia, care va inregistra convorbirile tale cu acesta;
- inregistrezi tu cand te ameninta.

Pe scurt, inregistreaza cand te ameninta, dupa care mergi cu inregistrarea la politie. E singura solutie care o ai. Ai sanse mari sa fi lasat in pace deoarece, daca patesti ceva, stie ca el va fi principalul suspect ;).
Din pacate, majoritatea vor merge, ca de obicei, cu sistemul. Cei putini, care se vor opune vor fi luati si "ascunsi". Chiar daca populatia s-a revolta, ar intra trupele ONU in tara pentru "mentinerea" guvernului. Argentina, Haiti, si unele tari africane sunt un exemplu clar. FMI & NATO, grupare infractionala.
D-na Elena, sa dai statul in judecata e ca si cum ai merge pe varful unui munte si incepi sa strigi ... nu te aude nimeni...
Nu stiu cat de viabil este pt ca, daca urmaresti, aceste "mari corporatii" unele au fost salvate de catre stat, si cetateanul plateste factura. Iar majoritatea dintre ele sunt societati pe actiuni, care nu urmaresc binele cetateanului sau vreo idee nobila, ci urmaresc interesele actionarilor.
Nu sustin neaparat sa iesim si sa ucidem si sa demolam, dar nici nu vad alta solutie. Pt ca am urmarit procesele de la unele judecatorii, procese castigate de reclamanti, impotriva statului, iar statul a ignorat decizia judecatorului. Daca facea asta un cetatean amarat, de mult era la inchisoare sau pe drumuri.
Multe corporatii au fost salvate de stat, iar ceea ce se intampla astazi, modificarile din legislatie, arata clar ca statul va face tot ce cer aceste corporatii, deoarece multi alesi sunt acolo datorita fondurilor primite in campanii de la multe dintre companii.
Chiar daca am vrea sa facem totul pasnic, evenimentele arata ca cei de "sus" nu vor, pt ca s-a observat deja ca se resping rapid dosarele de la CC.
Si chiar daca toata populatia ar vrea, acestia sunt in stare sa omoare sa puna la cale diferite atentate ca sa schimbe opinia publica. Ce mi-a venit acum in minte e atentatul din Bologna in care NATO a ucis cateva sute de oameni intr-un metrou ca sa puna totul in carca partidului de stanga care era tot mai popular. Asa ca metoda pasnica nu e viabila, acestia nu stiu decat violenta.
Istoria a demonstrat deseori unde se ajunge in astfel de cazuri, dar, din pacate, a mai si aratat ca tot acel grup mic de oameni castiga, chiar daca cei care au asuprit au disparut. Este un joc nebun. Liderii Romaniei spun ca tara e suverana si ei sunt suverani, dar totusi iau ordine de la altii din afara. Au platit greselile altora iar noi platim factura. Acel grup este si mai bogat, iar restul sunt si mai saraci. Vor fi repercusiuni. E suficient 0,5 % sa se ridice si vom elimina raul.
Pt mine e proverb. Proverbele le fac oamenii nu invers.
In viata ai doua sanse: ori sa fi sclav ori liber. Iar baietii care sunt la putere nu prea cred ca vor renunta la ea de buna voie. Asa ca cine vrea sa indoaie genunchiu e liber sa o faca.
Ei ne ameninta cu extintia, in numele legii, iar noi vom fi cu un pas inaintea lor, le vom intoarce zeciuit.
Proverb: "Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa stea deoparte>"