avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Refuz plata impozite/taxe
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Refuz plata impozite/taxe

Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele "sistemului"?
Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa sau impozit, deoarece nu doresc unele servicii din partea "statului". Desigur voi folosi sistemul de "drumuri publice" si as fi de acord sa platesc unele taxe legate de acesta. In rest nu am nevoie de nimic. dar restul de impozite (pamant, profit, etc) le vad fara rost, deoarece acestea nu sunt justificate. Stiu ca exista cateva legi prin care esti "legat la maini" sa faci asta, dar atunci imi pun intrebarea: de fapt cat de liber sunt eu ca persoana in aceasta lume, pot sa ma desprind de o corporatie precum statul? Consider ca este furt faptul ca statul ma obliga sa platesc anumite taxe pentru "beneficiul meu", desi ma descurc singur in privinta asta, ma pot sustine singur fara probleme, fara a-mi oferi posibilitatea sa aleg daca vreau sau nu.
Cel mai recent răspuns: minius , utilizator 00:23, 7 Ianuarie 2011
din pacate stimate domn, atata timp cat veti trai pe acest pamant, indiferent pe ce parte a acestuia, veti fi platitor de taxe si impozite...;) acestea nu au fost inventate de noi si nici chiar de stramosii nostri, ci acestea vin din vremuri de "demult apuse", vin din vechime ( au cel putin 6000 de ani) si vor fi pana la sfarsitul lumii...:confused: si precum vedeti, acesta nu a fost nici in 1600 nici in 1800, 1900 si nici chiar in 2000 si poate nu va fi nici in 12 nici in 50, dar cert este ca va fi....:yes: In ce priveste "sistemul"? acesta exista si se dezvolta.Indiferent ce parere avem noi despre el, indiferent ca e drept sau nu, indiferent daca avem nevoie de el sau nu, statul, atat timp cat el mai exista, va tine in viata si in bogatie o "clica" de fiinte umane care au ajuns sa ne conduca.
Din pacate nu puteti fara el, nu puteti scapa de el si nici nu incercati, ca nu veti reusi...Da, din pacate nu puteti alege, ci doar accepta si plati...#-o
va dorim sanatate, rabdare si luciditate
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Lege nr. 500 din 11/07/2002
Versiune actualizata pana la data de: 14/04/2009
privind finanţele publice

Art. 2. - În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:

19. contribuţie - prelevare obligatorie a unei părţi din veniturile persoanelor fizice şi juridice, cu sau fără posibilitatea obţinerii unei contraprestaţii;

29. impozit - prelevare obligatorie, fără contraprestaţie şi nerambursabilă, efectuată de către administraţia publică pentru satisfacerea necesităţilor de interes general;

40. taxă - sumă plătită de o persoană fizică sau juridică, de regulă, pentru serviciile prestate acesteia de către un agent economic, o instituţie publică sau un serviciu public;
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Observ ca multi deja sunteti impacati cu viata de sclav, sa zic asa. Probabil asta si urmaresc ei, sa gandeasca toti asa, doar asa pot face din ce vor, prin cooperare. Daca nu cooperezi pot doar sa te elimine cu forta,...dar macar esti liber, nu sclav. Domniile voastre,avocat si consultant financiar, sunt sigur ca sunteti mandri ca slujiti un sistem corupt. Imi aduce aminte vorba cuiva: multi sunt atat de prinsi in capcana sistemului astuia incat vor face orice sa-l protejeze. Succes!
Intram in alte discutii...

P.S.: nu suntem impacati cu viata de sclav, dar nici rolul lui Don Quijote nu ne place...
remus1982 a scris:

Observ ca multi deja sunteti impacati cu viata de sclav, sa zic asa. Probabil asta si urmaresc ei, sa gandeasca toti asa, doar asa pot face din ce vor, prin cooperare. Daca nu cooperezi pot doar sa te elimine cu forta,...dar macar esti liber, nu sclav. Domniile voastre,avocat si consultant financiar, sunt sigur ca sunteti mandri ca slujiti un sistem corupt. Imi aduce aminte vorba cuiva: multi sunt atat de prinsi in capcana sistemului astuia incat vor face orice sa-l protejeze. Succes!

In orice tara din lume se platesc taxe si impozite. Adevarat in Romania sunt multe .
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul (Mircea Badea)

Alte discuții în legătură

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor. Am accesat link-ul din josul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Lngradire drept vot romani din diaspora croco_madness croco_madness Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in ... (vezi toată discuția)