croco_madness a scris:n
nBuna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in judecata si cere daune morale ? Ma puteti indruma daca va rog ? Am filmari, martori. Am fost mii de romani...n
Sa chemati in judecata statul roman? Unde va credeti? In Anglia?
Lasand gluma la o parte, de chemat in judecata, se poate, insa nu vad nicio sansa de a castiga procesul. Nu in Romania.
Desigur ca, teoretic vorbind, faptul ca v-au impiedicat efectiv sa votati atrage raspunderea cuiva apare o intreaga discutie complicata privitor la persoana vinovata si la posibilitatea acesteia de a stii cate persoane vor merge la vot la Londra. Etc. etc. etc.
Faptul ca vi s-a pus frana la vot pentru ca prin
faptul emigrarii (chiar temporare, chiar pentru motive economice)
plana asupra d-voastra banuiala ca ati putea vota ardeleneste si impiedica Romania sa devina mai luminoasa decat soarele din Teleorman in ziua solstitiului de vara este, desigur, injust,
insa nu intotdeauna injustitia se poate repara in justitie.
Inchei citandu-l pe cunoscutul judecator american Oliver Wendell Holmes care auzind avocatul care pleda inaintea sa spunand de mai multe ori in timpul pledoariei ca clientul sau cauta
dreptatea inaintea Curtii Supreme de Justitie i-a atras acestuia atentia:
Tinere, da-mi voie sa-ti amintesc ca aceasta-i o curte a legii, nu a dreptatii.
"Young man, let me remind you that this is a court of law and not a court of justice."