avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... lngradire drept vot romani din diaspora
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

lngradire drept vot romani din diaspora

Buna seara ! Locuiesc in londra si din pacate pentru tara mea nu am fost lasat sa votez cu toate ca am asteptat ore intregi la rand. Se poate da statul in judecata si cere daune morale ? Ma puteti indruma daca va rog ? Am filmari, martori. Am fost mii de romani...
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 19:23, 11 Noiembrie 2014
Solutii tehnice, binenteles exista. Se iau toate CNP-urile din listele suplimentare si se baga intr-un sistem informatic, care va semnala daca votantul a votat de mai multe ori pe lista suplimentara. Apoi, prin sondaj se cauta acele CNP-uri in listele permanente de la sectia de votare de domiciliu, pentru a vedea daca alegatorul a votat si acolo.

Daca se va gasi vot multiplu e caz penal si se pedepseste.

Nu formularul in sine ne ajuta sa depistam votul multiplu ci CNP-ul care deja e in lista suplimentara (sau tabel electoral cum l-au botezat mai nou) si poate fi verificat, daca se doreste.

Declaratia pe propria raspundere este fix egala cu zero. Fapta e incriminata de lege si a declara pe proprie raspundere, pe o hartie, ca ne angajam sa nu incalcam legea este o chestie inutila. Mai bine faceau o campanie de informare publica sau puneau un afis in fiecare sectie de votare ca votul multiplu se pedepseste - de fapt a fost un astfel de afis.
Fara suparare. Eu, care traiesc in Romania, platitor de taxe si impozite, il pot da in judecata pe domnul cu intrebarea pentru ca vrea banii nostrii, ai romanilor din tara? Stiu ca nu este o intrebare justificata, insa daca se doreste crearea unui precedent, si toti cei din afara doresc sa dea statul in judecata? De noi ce se alege?
@un_roman
Daca doriti sa ajungem acum sa ne dam in judecata pentru reauvointa a celor care au fost obligati prin lege sa organizeze alegeri libere si democratice (adica sa poata vota toti romanii, nu numai cei din tara, eventual si mortii...), puteti da in judecata.
Aveti acest drept, nu vi-l ingradeste nimeni.
Dar va trebui sa explicati cum s-a ajuns la aceasta situatie de acest domn nu a putut vota (adica sa implicati si alte personaje "ilustre" din politica) si sa demonstrati ca acest domn cu intrebarea "vrea banii dumneavoastra".
Romania inca mai rezista cu ajutorul romanilor din diaspora. Acestia trimit rudelor valuta, care apoi este schimbata in lei. Oare nu beneficiaza si romanii din tara de pe urma celor din diaspora prin aportul de valuta primit?
Mai sunt romani din diaspora care platesc si ei taxe si impozite in Romania (pot avea imobile, terenuri sau societati comerciale).
Deci? İnca ii mai considerati pe romanii din diaspora ca va vor banii?
Ganditi-va. :)

Edit: Domnul cu intrebarea inca nu a dat statul in judecata, doar a intrebat daca poate, asa ca nu aveti obiect. Este un forum in care avem dreptul sa ne informam toti.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
tarkan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum vor vota romanii aflati in strainatate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Se pare ca nu vor putea vota. Este de-a dreptul incredibil asa ceva. Practic se incalca un drept fundamental de statul roman prin organele sale. Practic ... (vezi toată discuția)
Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)