Stimate Domnule. Daca ar fii sa luam in calcul declaratiile facute de Domnul Boc la emisiunea Nasul de pe canalul B1 (in data de 15 02 2010), raspunsul dumneavoastra este gresit . Domnul Boc a specificat scurt si la obiect ca varsta de pensionare pt barbati in aceasta perioada a anului este de 63 de ani si 6 luni..In baza celor spuse de dansul eu am deja impliniti 60 de ani si 2 luni ca si varsta cu o vechime in munca de 40 de ani din care grupa a II a 18 ani. Intrebarea mea este : cine are dreptate? Daca ma iau dupa spusele Domnului Boc eu asa putea iesi la pensie fara penalizari la limita de varsta.(adica la 60 de ani si 6 luni).
Va multumesc.
Buna ziua.
Nascut 08 01 1950 din care 18 ani grupa a II a si varsta de pensionare fiind 63 de ani si 6 luni. Va rog sa imi spuneti cand pot iesi la pensie fara penalizari ?
Buna ziua. Am o firma infiintata in 2005 (unic asociat). Am avut activitate in primii 2 ani. In ultimii 2 ani nu am mai avut activitate dar nici nu am suspendat firma. De curand am decis sa radiez aceasta firma. Am inceput aceste demersuri acum 2 luni. La Registrul Comertului am inaintat cererea de lichidare, s-a dat o decizie de desfiintare a firmei prin sedinta publica din 17 11 2009 cu recurs 15 zile(Tribunal) si prin publicarea in Monitorul Oficial (40 de zile)(340 de lei).In acest moment trebuie sa duc la Finante declaratia de impozit pe trimestrul 2, 3,4 , sa achit impozitul forfetar (367lei,550lei,aproximativ 559 lei) si bilantul de lichidare. Problema este ca firma mea este datoare catre o alta firma cu o suma destul de mica plus ca sunt trei firme care nici in ziua de astazi nu si-au achitat datorile fata de mine (sume destul de importante). In spatele acestor datorii nu exista nici un contract (din pacate) s-a mers pe incredere(o mare greseala).Pot radia aceasta firma in ciuda acestor probleme? Daca DA sau NU , va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac in aceste conditii. Mi s-a spus neoficial ca nu pot radia firma pana nu am datoriile achitate. Firma nu a detinut niciodata o propietate sau alt bun fix, activitatea fiind bazata numai pe servicii si achizitionare de materiale ptr anumite lucrari fara ca acestea sa fie depozitate. Cu multumiri anticipate.