avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere firma cu datorii.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere firma cu datorii.

Buna ziua. Am o firma infiintata in 2005 (unic asociat). Am avut activitate in primii 2 ani. In ultimii 2 ani nu am mai avut activitate dar nici nu am suspendat firma. De curand am decis sa radiez aceasta firma. Am inceput aceste demersuri acum 2 luni. La Registrul Comertului am inaintat cererea de lichidare, s-a dat o decizie de desfiintare a firmei prin sedinta publica din 17 11 2009 cu recurs 15 zile(Tribunal) si prin publicarea in Monitorul Oficial (40 de zile)(340 de lei).In acest moment trebuie sa duc la Finante declaratia de impozit pe trimestrul 2, 3,4 , sa achit impozitul forfetar (367lei,550lei,aproximativ 559 lei) si bilantul de lichidare. Problema este ca firma mea este datoare catre o alta firma cu o suma destul de mica plus ca sunt trei firme care nici in ziua de astazi nu si-au achitat datorile fata de mine (sume destul de importante). In spatele acestor datorii nu exista nici un contract (din pacate) s-a mers pe incredere(o mare greseala).Pot radia aceasta firma in ciuda acestor probleme? Daca DA sau NU , va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac in aceste conditii. Mi s-a spus neoficial ca nu pot radia firma pana nu am datoriile achitate. Firma nu a detinut niciodata o propietate sau alt bun fix, activitatea fiind bazata numai pe servicii si achizitionare de materiale ptr anumite lucrari fara ca acestea sa fie depozitate. Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:21, 7 Ianuarie 2010
maryan1970 a scris:

Mi s-a spus neoficial ca nu pot radia firma pana nu am datoriile achitate.

Ati fost informat bine.
Aveti rabdare sa se publice hotararea in MO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in insolventa? pansii pansii Buna ziua, Am o societate infiintata in 2008, pe vremea impozitului forfetar. Societatea nu a desfasurat activitati economice, nu s-au inregistrat venituri ci ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate comerciala neamtu.george neamtu.george Detin o societate comerciala cu urmatoarele probleme : -are restante la achitarea TVA si a impozitului forfetar aferent 2009 si 2010 -nu mai desfasoara decat ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)