avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pot intra in insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pot intra in insolventa?

Buna ziua,
Am o societate infiintata in 2008, pe vremea impozitului forfetar. Societatea nu a desfasurat activitati economice, nu s-au inregistrat venituri ci doar cheltuielile de constituire. In primul an s-au depus declaratiile catre stat insa din al doilea an nu s-a mai depus nimic. Ulterior, in 2010, i s-a suspendat activitatea figurand la fisc cu impozitul forfetar de plata din primul an si probabil alte dobanzi si penalitati pt declaratiile nedepuse. Pot radia aceasta societate prin intrarea in insolventa?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:50, 8 Aprilie 2014
Da, se poate sa solicitati deschiderea procedurii.
Si credeti ca ar trebui platit acest impozit forfetar in conditiile in care societatea nu a avut activitate economica generatoare de venituri? Vorbim de un impozit de 2000 de lei. Datorii terti, furnizori...nu exista. Daca o las suspendata, nu exista posibilitatea sa fie radiata din oficiu? In ce conditii pot fi trans la raspundere ca asociat/administrator? Multumesc!
pansii a scris:
Si credeti ca ar trebui platit acest impozit forfetar in conditiile in care societatea nu a avut activitate economica generatoare de venituri? Vorbim de un impozit de 2000 de lei.

Pai ..daca-i lege? daca-i obligatie de plata ... ar trebui platit normal ca da.
Ca sa introduceti dvs. cererea de insolventa, onorariul lichidatorului va costa 3-4000 lei si judecatorul poate sa va gaseasca pe dvs. raspunzator (ii mai platiti si pe aia 2000). Adica, faceti si dvs. un calcul.

pansii a scris:
Daca o las suspendata, nu exista posibilitatea sa fie radiata din oficiu?

In conditiile in care datoria creste suficient de mult pana cand statul (anaful) va introduce cererea de insolventa.

pansii a scris:
In ce conditii pot fi trans la raspundere ca asociat/administrator?

In mai multe situatii, de exemplu
-daca nu ati introdus cererea de insolventa in termen de 6 luni de la aparitia starii de insolventa
-daca nu ati organizat si condus contabilitatea conform legii
-daca ati folosit activele firmei in interes propriu prejudiciind astfel creditorii
-daca, daca, daca ....n situatii.

La 2000 lei, eu as plati suma si as dizolva voluntar firma simplu, curat si fara batai de cap (procedura prin registrul comertului) ...dar banuiesc ca vreti sa o inchideti fara sa dati 1 leu :D

bineinteles ca as fi dorit sa radiez aceasta societate fara sa platesc nimic, consider acest impozit abuziv...daca as fi avut vreun venit macar sau o singura factura inregistrata pe firma fie ea de venit sau cheltuiala, ar fi fost altceva. dar firma nu a desfasurat nici o activitate economica, nu a avut cifra de afaceri, nimic! A fost infiintata si atat. Ghinionul a fost ca a fost infiintata in perioada acestui impozit forfetar. Am inteles ca cea mai simpla cale ar fi sa achit impozitul restant, si penalitatile...cine stie cat or fi si ele si sa o radiez de la ORC. Nu exista oare nici un proces intentat statului roman si castigat privind acest impozit forfetar?
pansii a scris:
bineinteles ca as fi dorit sa radiez aceasta societate fara sa platesc nimic, consider acest impozit abuziv...

:)) abuziv, neabuziv, asta este (a fost) legea, iar in instanta hotararile nu se dau pe considerente personale si pe baza legii.(asa trebuie sa ganditi)

pansii a scris:
A fost infiintata si atat.

Ati nascut un copil (o persoana juridica), acum ca sa o inmormantati costa. Aaaa ..ca nu ati folosit firma asa este treaba dvs. (asa trebuie sa ganditi)

pansii a scris:
Nu exista oare nici un proces intentat statului roman si castigat privind acest impozit forfetar?

Pe genul acesta de considerente puerile, sincer nu exista. (si daca ar exista ar costa procesul mult mai mult decat datoria respectiva de 2000 lei) v-am spus cat este onorariul practicianului in insolventa, mai puneti ceva si la avocat, plus restul si vedeti cat iese.

P.S. platiti suma, dizolvati/lichidati voluntar firma si nu va doare capul (si data viitoare stiti ca daca nu va trebuie o firma, nu o infiintati :)) )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma, datorii, forfetar Melidna12 Melidna12 Buna ziua! Ce modalitate de inchidere, declarare faliment, etc are o firma care nu a avut nici un fel de activitate dar din cauza neglijentei asociatilor a ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului forfetar eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)