avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie,incadrare la limita de varsta,sau anticipat cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie,incadrare la limita de varsta,sau anticipat cu penalizare?

Buna ziua.
Nascut 08 01 1950 din care 18 ani grupa a II a si varsta de pensionare fiind 63 de ani si 6 luni. Va rog sa imi spuneti cand pot iesi la pensie fara penalizari ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:48, 17 Februarie 2010
1. Dupa data nasterii varsta standard de pensionare pemntru dvs. este de 65 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani.
2. Pentru cei 18 ani lucrati in gr.a II-a de munca vi se adauga la stagiul de cotizare 4 ani si 6 luni iar varsta standard de pensionare se reduce cu 4 ani.
3. Asadar va puteti pensiona pentru limita de varsta la 61 de ani, iar pensie anticipata partiala puteti obtine la 60 de ani numai daca aveti un stagiu de cotizare de minim 35 de ani.
Stimate Domnule. Daca ar fii sa luam in calcul declaratiile facute de Domnul Boc la emisiunea Nasul de pe canalul B1 (in data de 15 02 2010), raspunsul dumneavoastra este gresit . Domnul Boc a specificat scurt si la obiect ca varsta de pensionare pt barbati in aceasta perioada a anului este de 63 de ani si 6 luni..In baza celor spuse de dansul eu am deja impliniti 60 de ani si 2 luni ca si varsta cu o vechime in munca de 40 de ani din care grupa a II a 18 ani. Intrebarea mea este : cine are dreptate? Daca ma iau dupa spusele Domnului Boc eu asa putea iesi la pensie fara penalizari la limita de varsta.(adica la 60 de ani si 6 luni).
Va multumesc.
Ma abtin sa comentez declaratiile primului-ministru al Romaniei, declaratii care nu au legatura nici macar cu anexa 3 a Legii nr. 19/2000.

Ca sa verificati cine are dreptate, depuneti cererea pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta insotita de dosar la casa teritoriala de pensii.
Cand veti primi decizia de respingere a cererii dvs., veti stii pe cine sa... felicitati.

:wave:

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? maryya02 maryya02 sunt nascut pe 15 ian. 1953 cu o vechime de 39 ani de munca dintre care 21 ani si 6 luni lucrati in grupa a doua'. as dori sa stiu cand pot iesi la pensie. va ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi la pensie tata? Alexandraioana Alexandraioana Buna ziua.Scuzati deranju` dar am cautat pe internet si mi`am cam prins urechile. Tatal meu este nascut in 26.09.1952 are vechime 31 ani din care 23 ani ... (vezi toată discuția)